Konu: Tart
View Single Post
Eski 10-07-2012, 15:06   #3
LavantaSE
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Tart

Mevsimi geçmeden kesinlikle denenmesi gereken bir tarif. Püf noktalarına dikkat ederseniz ortaya müthiş bir lezzet cümbüşü çıkıyor. Afiyetle…

Hamur için:
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
125 gr tereyağ
Yarım çay kaşığı tuz.

Kreması:
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
2 yumurta sarısı
Yarım su bardağından biraz az mısır nişastası
2 çorba kaşığı tereyağ
1 paket vanilya


Üzerine:
½ kg çilek ( Temizlenmiş, yıkanmış ve ortadan ikiye bölünmüş)
1 paket Dr.Oetker tart jölesi (2,5 çay bardağı su ve 2 kaşık şeker istiyor tarif)


-Un tuz ve pudra şekerini karıştıralım. Oda sıcaklığında tereyağı ve yumurta sarısını ekleyip özlüce bir hamur yoğurup kapalı bir kapla buzluğa atalım.
-Vanilya hariç kremanın tüm malzemesini tencerede önce iyice çırpalım. Sonra ocakta muhallebi kıvamında devamlı karıştırarak pişirelim. Vanilyayı ( ocaktan indikten sonra) ekleyip tencerenin kapağını kapatım ve arada karıştırarak ılınmasını bekleyelim.
-Hamuru buzluktan alıp tart hamurundan 5-6 cm daha büyük merdane ile açalım. Tart kabna yağlı kağıt kesip üzerine de hamuru yerleştirelim. Kenarları biraz yüksek kalacak. Kenarlara ufak parmak basarak tırtık yapalım. Hamura çatalla delikler açalım ve bir yağlı kağıt daha kesip üzerine 1 su bardağı nohut serpelim. ( böylece hamur kabarmayacak ve kıtır kalacak )
-Fırına atıp ( önceden 180 derecede ısıtılmış) 30-35 dakika pişirelim. ( Süre sonunda çıkarıp kontrol edin. Tart bisküi gibi pişmemişse bir 5 dakika daha atıverin fırına )
-Pişen ve ılınan tartın üzerine kremayı boca edelim. Üzerine çilekleri dizelim. Tart jölesini hazırlayı ( oda ılınınca tabii ) ortadan başlayıp çileklerin üzerinde gezdirelim.

Afiyet olsun)

Eklenen Resimler
 
LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön