Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan
Ekmek makinesinde başarılı olmak oldukça zor. Mayanın sakince bir kenarda ılık ortamda üremesi gerek. Makine sürekli hamuru karıştırarak yoğuruyor. Bekleme süresi de sanırsam instant mayalara göre ayarlanmış, maya tam olarak hamurla özleşmeden pişirmeye geçiyor.
Ekşi maya ile instant mayanın aktive olma süreleri çok farklı. Ekmek makinesi firmaları ekşi mayalı ekmek için ayrı bir program yapmalılar artık.
|
Buna bir çözüm bulunmuş
Yoğurma işlemini makinede yapıyorsunuz.
Mekineyi kapatıp, ekşi mayalı hamurun kabarmasını bekliyorsunuz.
Kabarma tamamlanınca, sadece pişirme fonksiyonu kullanarak (makinenin süre uzatmak için kullanılan 10 dakika kadarlık uzatma fonksiyonu) (makinem yok anlatanın yalancısıyım
ekmeği pişiriyorsunuz...