View Single Post
Eski 09-07-2012, 14:21   #301
çisem
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-10-2011
Şehir: Aydın
Mesajlar: 158
Üç ayını dolduran bir pıtırcığımız aynı sizinki gibiydi. Hatta evin içinde çek-yatın altından günlerce tısladı ve çıkaramadık. Her denediğimde saldırıp bizi kanlar içinde bıraktı.
Çekyatın altına çay tabaklarında mama ve suyunu koyup çekildik.
İki hafta kadar sonra evin 12 yaşındaki ağbi kedisi minnoşla eve ve ortamına alışmaya başladı ve saldırmayı unuttu.
Zaman zamanla ortaya çıkmaya başladı, yemek tabaklarını minnoşun tabaklarının yanına taşıdım. Ve anladı ki mama yeri tek ve her kuralı zamanla öğrendi. Ardından kendini minnoş gibi sevdirmeye de başladı.
Bazen başına dokunduğumda parmaklarımı parçalarcasına ısırdı yine de. Annesi hala çok vahşi bir hayvandır ve ondan gördükleri ile geldi evimize.

Evde kendini sürekli sevdiren minnoşu bir tarafıma, ufaklığı bir yanıma alıp sevmeyi sık sık yaptım, başlarda eldivenle sevdim ufaklığı. Sonra beni de sev mırıldanmalarını duyduğumda başardım dedim kendi kendime.
Çok vahşi olan bu kediyi evcilleştirmekte ilk defa çok zorlandım.
Hala gece taşıma çantasında kapısı kapalı uyumakta. Uyuyan herkesi uyandırıp biryerlerini oyun amaçlı ısırması ev halkını deli ettiğinden, ufaklık kodesine geceleri kapatılıyor.
İlk günlerdeki saklandığı çekyatın aç-kapa sistemindeki körük bölümünden içine girip tuvaletini birkaç kere yapmış. Halbuki çok güzel öğrenmişti banyoda kendi kabındaki kumuna yapmayı.
Şimdi çekyatın olduğu bölüme gelme yasağı var. Oraya giremiyor ve gelmek için tiz sesiyle yalvarırcasına kapı açtırmaya uğraşıyor ama nafile.

Her kedinin farklı bir kişiliği var. Tıpkı bizler gibi. İki günlük evimize gelen minnoş çok vicdanlı bir hayvandır. Saldırılara karşılık bile vermeyi bilmez ve kızım ve benden başkasına da kendini sevdirmez.
Lider özelliği taşıyan bazı kediler ise mama tabağına kendinden başkasını yaklaştırmaz. Kimisi çok bencildir, tok olsa bile kıskançlığından hakkı olmayanı da yer bitirir.

Şuan artık ısırma huyu bitti ama, biri gelip onu sevmek isterse ne yapabileceğinden emin değilim hala.
Kendini çok güvende hissettikleri an vahşiliği bırakıyorlar.

Siz de sabredin ve zamanla size ve evinize uyum sağlayacaktır mutlaka.

Not olarak düştüğünüz cümlede aslında çok yol aldığınız belli oluyor.
Kedinizin cinsiyeti ve kaç aylık olduğunu yazmamışsınız, sanırım bir kaç aylık ve dişleri kaşındığından ısırıyor. Bizimki başlarda sadece saldırma güdüsüyle hareket ediyordu.
Annesinden öğrendiği savunma mekanizmasını sürekli bizde uyguladı.
Zamanla huyunu çözeceğinizden eminim ama ne öğretirseniz şimdi öğrenecektir.
Size kolay gelsin.

çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön