View Single Post
Eski 04-07-2012, 01:43   #26
Sudenur
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Sevgili gilan, sayfayı ilk açtığım andan beri gözüm sık sık ekranda gelmenizi temenni ediyordum inanın. Çok sevindirdiniz beni teşekkür ederim, bahçe sizindir buyurun sayın uzmanım, ne isterseniz onu ekip biçebilirsiniz. Takdir ve imrenerek, saygı duyarak takip ediyorum yazılarınızı, uygulamayı uygun gördüğünüz her tür öneriye açık olduğumu bilmenizi isterim. Öyle ihtiyacım var ki engin bilgi hazinenize ve tecrübelerinize.

Mesajınızda "Şu an sanki sizin bahçenizi bana ilk işim olarak vermişler de buyrun başlayın demişler gibi hissediyorum." demişsiniz ya öyle bir ferahlama yaşattınız ki o an bana görmeyin, kalkıp göbek atasım geldi, çılgınlar gibi sevindim.

Bodur elma, süs narı ve malta eriğinin diplerini belki yer değişikliği yapar veya sökeriz diye daha fazla açmamıştım, o bitkiler fazla verimli olmayacak gibime geliyor, ne büyüyorlar, ne kuruyorlar ne de çiçek veriyorlar ama çam dibini geniş tutacağım ilk fırsatta.

Alıntı yapmak istediğim bir diğer sözünüz de Hatta aslında bakarsanız dünkü derste öğrendiğim bir nokta var ki tam da sizin bahçenize uygun olur ama biraz cesur bir adım, ne düşünürsünüz bilemem. Peyzaj mimarı hocamız "Genelde hep bahçede nereye ne dikileceğini düşünüp geriye kalan alanı çim yapıyorlar, oysa önce çim alanın şekli belirlenip geriye kalan alan bitki ve çiçek alanı olarak bırakılmalıdır." dedi. Buna örnek olacak birçok çizim gösterdi, ben çok beğendim. Yakında ders notlarımı paylaşmayı düşünüyorum, o zaman daha detaylı anlatabilirim. oldu.

Heyecanla bekliyorum sevgili gilan, eşim de ikna olursa niçin olmasın, farkı uygulamalar yapabilmeyi çok isterim. Hayali bile güzel.

Çimdeki sorunun mantar olduğuna emin misiniz? diye sormuşsunuz, resimlerini çekip gönderdiğimiz ziraatçi bir arkadaşımız mantar olduğunu söyledi ama çok ta emin değilim. Bitkisel bir karışım uyguluyoruz bir haftadır ve sadece sabah ve akşam saatlerinde suluyoruz, nemi azaltınca düzelir gibi oldu. Bu akşam şöyle bir baktım da kahverengi bölümler yeşile dönmüş.

Ortanca konusunda bir çok kez fikrinize ihtiyaç duymuştum anımsarsanız, satın aldığım fidancı (Hydrangea macrophylla) olduğunu söyledi. Dayanırlar inşallah.

Yürüme yolu yanında ki yükseltiyi taşındığımız ilk yıl yaptırmıştı eşim. Dekor olsun diye döşetmişti, pek ilgimi çekmiyordu ki o vakitler. Şimdi olsa her biriyle tek tek ilgilenirdim ama geçti artık. Tek iyi yanı fayansları yıkıyorken akıttığım kirli tozlu suyu ön girişe varıncaya kadar tahliye etmemesi, çim de göllenme sorunu kenarlarda oluyor en fazla, bunu engellemiş oluyoruz o taşlar sayesinde.

Tekrar teşekkür ediyor heyecanla bekliyorum çizimlerinizi. Sevgimle kalın..

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön