View Single Post
Eski 03-07-2012, 23:51   #25
Sudenur
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Sevgili Güler hanım, öneri ve uyarılarınız altın değerinde. Yanlışlıklar yaptığımın farkındaydım ama anlaşılan o ki epeyce kaçırmışım ipin ucunu. Drenaj yaptırtmayı çok istemiştim ama maliyeti fazla tutunca eşim ikna olmamıştı. Öneriniz üzere delikler açmaya başlayacağım toprakta. Zemin ıslakken yapılması gerekiyor değil mi?

Ekim işlerini yapan bahçevan ağaç ve çalı köklerine iyi geleceğini ve destekleyeceğini söylediği için yaptırtmıştık toprak ilavesini. Eski moloz artıklarıyla dolu toprak kaldırtılıp üzerine yenisi geldi ama en kalın dolgu orta göbek kısmına oldu, zemin yükselsin diye. İlk fırsatta özellikle gül köklerine yakın çekim yapacağım ve tekrar önerinize ihtiyaç duyacağım eğer uygun olursanız? Doktoru olmuşsunuz siz bu işin, takdir ve teşekkür ederim. Leylendiyi yere çok yakın büyüdüğü için budamıştım, alt dallar öyle karışık ve kurumuştu ki kirli bir görüntü oluşturuyordu, fare veya başka zararlılar yuva yapar da fark etmem diye korktum. Hata mı yapmışım? Budanmaması gereken bir tür müydü?

Ortancaları öğlen güneşi altında kalmasınlar diye o bölgeye ekmiştim ama şimdi teretdütlerim oluştu. Kışı kazasız belasız atlatabilmeyi başarabilirlerse eğer mazıların tamamını kaldırıp yer örtücü ve başka çiçeklerle çeşitlendireceğim o bölgeyi. Önü açık ve havadar olacak inşallah, evimim giriş cephesi daha aydınlık ve iç açıcı olacak.

Kurumuş mazıları çoluk çocuk geçiş yolu olarak kullanmasın diye kaldırmadım. Topunu kaçıran çocuklar aradan üstünden atlayarak üzerlerine basıyorlar mazıların. Kavurucu yaz sıcaklarını bir atlatalım yenilerini ekeceğim o sararan mazıların yerlerine.

Yaptığım hatalara dikkat çekmeye devam ediniz lütfen, takdir toplama beklentisiyle değil yardımlarınıza ihtiyaç duyduğum için açtım bu sayfayı. Yolun çok başındayım biliyorum, daha iyi uygulamalar yapmayı temenni ediyorum. Sevgiler, saygılar...


Düzenleyen Sudenur : 04-07-2012 saat 09:33
Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön