View Single Post
Eski 03-07-2012, 15:03   #13
syılmaz
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Sn. Rohlfs, sorunuzu tam olarak anlayamadım. İlk başta muhtardan alınan sözlü izinle demişsiniz. Köy yerleşik alanı içerisinde kalan yerlerde zaten ruhsat almadan ve şu an ki mevzuat ile oturma alanı sınırı olmadan ev yapabiliyorsunuz.

İkinci paragrafınızda belediye hizmetlerinden faydalanıyor bu ev demişsiniz, yani belediye sınırları içerisinde anladığım kadarı ile bu durumda da zaten belediyeden ruhsat almadan yapı yapamazsınız.

Acaba siz ev yaptığınız zaman imar yoktu sonrasında bölgeye imar geldi de, imar ile alakalı bir sorun mu yaşıyorsunuz? Eğer öyle ise bu konuda bir bilgim yok malesef. Yok farklı birşey ise sorunuzu daha açık sorabilir misiniz?

Kadastro yoluna gelince, arazinizin önünden, arkasından, sağından, solundan mevcutta bir yol geçiyorsa zaten yol var demektir. Yok dört cephenizde de mevcutta yol yok ama kadastro planında yol olup olmadığını bilmiyor iseniz, en pratik ve hızlı yol, yakınınızda ki bir harita bürosuna gidip, ada parsel numaranızı söyleyip, arazinizin yanından kadastro yolu geçip geçmediğini sorup, öğrenebilirsiniz.

syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön