View Single Post
Eski 03-07-2012, 07:22   #16
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Arkadaşlar yazılması gerekenleri yazmışlar zaten ama benim gözlemlediğim yavru kediler bu dönemde zaten azıcık ve sık aralıklarla yerler. Birkaç dil darbesiyle aldığı sıvı gıdadan sonra çekilir oynar, oynar enerjisi düşünce yine tabağına yönelir yine biraz yer sonra yine yaramazlığa

Ben mama vermemeye çalışıyorum kedilerime, çünkü dışarı çıktıklarında susuzluk sorunu yaşıyorlar, evdeyken de sürekli tuvalet ihtiyaçları oluyor, mecburen dışarı gönderiyorum çünkü kumlarını günlük değiştirsem de beğenmiyorlar ve dışarıdaki toprağı istiyorlar. Gidince de en az iki-üç saat ortada görünmüyorlar. Mama verdiğim dönemde eve gelir gelmez musluğa koşuyorlardı.

Sokak kedilerini mamayla besleyenler lütfen bu su ihtiyacını göz ardı etmesinler, zavallı hayvanlar bir süre sonra susuzluğa yenik düşebiliyorlar. Mama verdiğinizde mutlaka onların ulaşabilecekleri ve gün içinde de gelip içebilecekleri şekilde su koyun.

Şimdiki kedime Royal Canin mama aldım acil durumlar için bütün gün evde olacağımda veriyorum böylece suyu, tuvalet ihtiyacı kontrolümde oluyor.

Sizin kediniz için sulandırılmış süte, bir yumurta sarısı ve bir çay kaşığı balı çırpıp verebilirsiniz çok severek içtiklerini gözledim bu besini. Zeytinyağı karışımı da çok güzel çok kişiden duydum, yaralara karşı birebirmiş. Kedimin önüne arada bir zeytinyağı koyarım bir iki defa yalaması bile yeterli. Bence bu dönemde katı mamalardansa sıvı yoğunluklu beslemenizi öneririm. Tavuk veya et suyuna haşlanmış sebzeleri, ekmeği blendırla çekip mama kıvamında vermek gibi.

Kolay gelsin. Kedicik çok çok sevimliymiş, bayıldım.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön