View Single Post
Eski 03-07-2012, 03:45   #3
Sudenur
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Eşim eve gelince ilk işim çektiğim fotoğrafları gösterip "Ben bu bahçeyi adam etmek istiyorum..." demek oldu. Yabani otlardan ve eğri büğrü eğimden şikayet edip, düzelttirme önerisinde bulundum. Çim denen bir şey kalmamıştı zaten, her yanından ayrık fışkırıyordu bahçemizin. Tek tek temizlemekle bitecek gibi değildi ama kararlıydım. Önce derinlemesine çapalattırıp bir kaç gün bekleme süreci geçirdik. Bu sırada yoğun bir yağış oldu ve her yer çamur içinde kaldı. Bekleme süresini geciktirmek istemeyen eşim, üç gün sonra komşu sitenin bahçevanı ile anlaşıp toprak ilavesi yaptırtarak eğri zemini düzelttirmeye çabaladı ama pek başarılı olamadık. Kot farkından dolayı en düzgün hali bu oldu. Tüm bu işlemler yapılmadan evvel en az kırk elli cm aşağıda kalan ve bir o kadar da derine inen gül köklerinin yerlerini değiştirtmediğime öyle pişmanım ki, şimdi mümkün değil köküne ulaşamıyoruz. Bir kaç denemede bulundum ama iki gül heba ettim bu sırada. Kök hırpalandı ama çıkmadı. Üstü toprakla kapatılıp yeni çim ekildi. Patlamaz inşallah eski sürgünler. Tecrübesisiz tabi, imkanlarda kısıtlı olunca elimizden gelenin en iyisi yapmaya çalıştık ancak bu kadar düzeltebildik. Bir büyük hatamızda kuruyan mazı diplerini çıkarttırmamamız oldu, şimdi mümkün değil dibine ulaşamıyoruz.
Name:  bahçe1.jpg
Views: 6027
Size:  49.9 KB
Name:  güller.jpg
Views: 6027
Size:  44.8 KB
Name:  toprak.jpg
Views: 5881
Size:  49.4 KB

Yan bahçemize bakan bu bölgeye kırk cm yakın toprak ilavesi yapıldığı için toprak kayması olmasın diye tuğla ördük. Çirkin görüntüsü çimler uzayınca biraz düzelir gibi oldu. Ocak ayı gibi ektiğim lale fidelerim telef oldu çalışmalar esnasında. Kökünden çıkardığım soğanları nereye koyduysak bulamadık.
Name:  yan.jpg
Views: 5765
Size:  57.0 KB

Bu bölüm ön kapının girişi. Bir kaç saat sabah güneşi dışında gölge bir bölge olduğundan asma ağacımız büyümedi, her yaz belli bir boya ulaşıyordu ama üzümünü yiyememiştik hiç. Yerini değiştirmeye toprak ilavesi yapıldıktan sonra karar verdiğimiz için bu bitki de telef oldu ne yazık. Vicdan azabı çekiyorum.
Name:  ön boşluk.jpg
Views: 6269
Size:  54.6 KB

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön