View Single Post
Eski 30-06-2012, 21:31   #7
Yaylacı
Ağaç Dostu
 
Yaylacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 838
Bu sitenin güzel ve kullanılabilir olmasının nedeni, herkes bildiği, bakımını yaptığı ve yetiştirdiği bitkileri burada sergileyerek öğrnemeyi araştırmayı tetikliyor. Eklenen fotoğrafların üyelere etkisi oldukça fazladır. Hiç kimse profesyonel olmak zorunda değil, ben yıllardır bitkiler dünyasında uğraşır araştırma yaparım buna rağmen yeni bilgiler öğrenmeye devam ediyorum. Bilmediğim birçok bitkiyi bu sitedeki üyelerin ekledikleri fotoğraflarda tanıdım.

Balkon, teras ve bahçe bölümleri bu siteye en büyük katkıyı yapan bölümlerdir. İnsanlar tek düzelikten bıktıkları için sistematik düzenlenmiş bitkilerle ilgili sitelere o kadar rağbet etmemektedir.
Bana göre bu siteye yeni üye olan kişiler de hemen resim ekleyebilmeli, üyelik genel şartlarını okuduktan sonra mesaj kısıtlaması yapılmadan bilgi ve fikirlerini paylaşabilmeli.

Kişiler yetiştirdiği çiçeğin veya bitkinin ismini bilmeyebilir, buradaki uzman arkadaşlar bitkiyi görür görmez zaten tanır. Resim eklendiğinde ****** ismini de yazmak en güzeli, bilmeyenler de öğrenmiş olur.

Bitkilerin bakımıyla ilgili bilgileri de ekleyen kişiler bildiği kadar yazabilir, eksik ve yanlış bilgileri konu uzmanı arkadaşlar ekleyerek uyarıda bulunabilirse eminimki bu site daha da faydalı olacaktır.Saygılarımla....

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön