View Single Post
Eski 29-06-2012, 14:14   #20
menekşecibaba
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ÇİÇEK MERAKLISI Mesajı Göster
Merhaba,
İyi birşey yaptıgımı zannederken enekşelerimi ve orkidemi mahvettim((Evim kuzey cepheli camın tam önüne koydum menekşelerimi . Çiçeklerini döktüler bende yeteri kadar güneş almadıklarını düşünerek güneş alsınlar diye güney cephesinde cam önüne koydum.. Menekşelerimin (Orkideminde) yapraklarını bir güzel güneşte kavurdum.. Şimdi onları kurtarmaya çalışıyorum. Güneş yanıgı olan yapraklarını temizledim. Baya küçüldüler. Acaba saksılarını değiştirip bol vitamin mi versem Kuzucuklarımı bu şekilde gördükçe içim gidiyor. Uzman arkadaşlarım bana yardımcı olabilirmisiniz(((
Sayın ÇİÇEK Meraklısı ,
Kuzucuklarınıza gerekli eziyeti vermişsiniz zaten , yapmak istediklerinizide yaparsanız son darbeyi de vurmuş olursunuz..
Sakın o durumdaki bitkilerinizde saksı değişimi ve bol gübre takviyesi yapmayın. Zaten bitkileriniz stresten şoka girmiş durumda .. Yapmanız gereken onları ışıklı (güneş görmeyen ) bir yerde az su vererek dinlenmeye bırakmak , kendilerini toparlayıncaya kadar birşey yapmayın. Daha sonra azar azar gübre ile gelişmelerini sağlayın , toprak değişimlerini de mümkün olduğu kadar bahar aylarında yapmaya çalışın.

(Kuzucuklarınıza gerekli eziyeti vermişsiniz zaten) sözümden alınmayın , tabi bunları istemeyerek bitkinizi kurtarmak amacıyla aceleyle araştırmadan yaptığınızı biliyoruz . zamanında hepimiz aynı hataları yapmışıktır. Kolay gelsin..

menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön