View Single Post
Eski 29-06-2012, 15:09   #24
melihabulem
Yeni Üye
 
melihabulem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2012
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kagan Mesajı Göster
Merhabalar...

Haworthia fasciata'yı kumlu bir toprak karışımına dikmeniz çok iyi olmuş. 2-3 günde bir sıvı besinli su ile sulamanız doğru değil. Öncelikle bu bitki fazla suyu sevmez. Ayrıca 2-3 günde bir gübreleme yani besin verme de çok fazla. 15 günden daha sık gübrelemeyin. Ayrıca en az 1,5 ay (hatta daha fazla) besin vermemelisiniz. Çünkü toprağa yeni dikmişsiniz. Toprağı onu 1,5-2 ay besleyecektir. Uçlarındaki kurumanın nedeni fazla besin olabilir.

Bu tür bitkiler besin bakımından yoksul, kıraç topraklarda yetiştiği için, fazla gübrelemeye karşı duyarlıdırlar. Ayrıca uçlarda kuruma her zaman görülebiliyor. Örnek olarak, resmini eklediğim bendeki Haworthia fasciata'da da uçlarda kuruma var.

Çabuk büyüyen bir tür değildir. Bendekini 3 yıl önce almıştım. Ancak bu kadar büyüdü ve yavruladı. Bu yıl saksı değiştirirken üçe bölüp öyle diktim.

Nazlı bir bitki değildir. Çok sulamaz, fazla gübrelemez ve bir de kendi haline bırakırsanız güzel güzel yaşayıp gidecektir.

Işık isteği hakkında da şunları söylemek isterim... Doğrudan güneş altında da bırakabilirsiniz, dolaylı ışık altında da. Doğrudan güneş altında yapraklarını büzüp kapatacak, dolaylı ışık altında ışık ihtiyacını sağlamak için yapraklarını rozet gibi açacaktır. Ama bol ışık istediğini aklınızdan çıkarmayın...
bende de var bundan yeni edindim nasıl çoğalta bilirim yardım ederseniz sevinirim

melihabulem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön