View Single Post
Eski 28-06-2012, 10:45   #1
LavantaSE
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Selanik gevreği

Arnavut Böreği ile rahmetli babamın ruhunu şâdettikten sonra, sevgili anneciğimin sağlığına dua ederek O'nun memleketini anmadan geçmek olmaz. Kahve yanına kıtır kıtır ağızda dağılan ve kapalı kutularda uzun süre saklayabileceğiniz Selanik Gevreği tarifimi veriyorum. ( Her ne kadar tüketim talebi sebebiyle, uzun süre bekletme kısmını hiçbir zaman başaramamış olsam da))

125 gr tereyağ ( oda sıcaklığında yumuşamış)

1 su bardağı şeker

1 su bardağı mısır unu

1/2 su bardağı irmik

2 yumurta

2,5 su bardağı un

2 kaşık tepeleme kakao

1/2 su bardağı iri dövülmş ceviz

1 su bardağı kadar kuru üzüm, yaban mersini, kuru kayısı ( küp küp ufacık doğranımş)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

- Ceviz, kuru meyveler ve kakao hariç tüm malzemeyi güzelce karıştırılıp kurabiye hamuru yapalım.
- Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao ve ceviz ekleyip yeniden yoğuralım. Diğer yarısına da kuru meyveleri ekleyip yoğuralım ve buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.
- Tepsimizin altına yağlı kağıt serip her iki hamuru da rulo haline getirip bastıralım ve ( baton ekmek gibi) tepsiye yerleştirelim. 170 derece ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika pişirelim. Çıkarıp ılınmasını bekleyelim.
- Ilınmış blok halindeki kurabiyeleri 1er cm. kalınlıkta dilimleyelim ve fırın ızgara teline dizip, bu kez fırını 100 dereceye indirip 15-20 dakika daha pişirelim.

Afiyet olsun!

Sağlıcakla...

Eklenen Resimler
 
LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön