View Single Post
Eski 27-06-2012, 19:41   #156
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
İnsan oğlu hiç belli olmuyor işte. "Kuşları hepimiz çok seviyoruz. Ancak güvercinlerin balkonlara, bulundukları her alana yuva yapmaları korkunç." !!!!!!!!
Ve şöyle sayfayı az buçuk okudum herkes aynı dertten muzdarip. Çok yazık.
Ben de benim balkonuma kumrular nasıl gelir, nasıl ürerler, nasıl çoğalır, kargalar nasıl yavruları yemez diye dertlenip duruyor, çabalıyorum.
Tel ağ, misina ağ bir arkadaş yazmış... Yazık ayağı takılmış ve kanamış. ( Çok üzücü.
Bu sayfada yazılanlar hiç hoşuma gitmedi, çok üzdü beni. Çiçeği tekrar alabiliriz, yetiştirebiliriz vs. vs. Bırakın kumru ve güvercinler üresinler, çoğalsınlar.
Yazdığınız mesajı okuyanlar da ortalığı kuş katilleri sarmış sanacak. Sayfayı az buçuk okumak ve tanımadığınız insanları yargılamak yerine sayfaları şöyle adamakıllı bir okusaydınız, neden o ağları yaptığımızı öğrenirdiniz.

Balkonlar biz insanoğullarının da yaşam alanıdır. Koşullar ne gerektiriyorsa o yapılır.

O balkonda kaç güvercin doğdu, siz biliyor musunuz? Ve biliyor musunuz her doğan yavru büyüdüğü zaman orayı kendi yuvası yapmaya çalışır. Daha bilmediğiniz çok şey var. İsterseniz bu yazıyı az buçuk değil de yaşananları anlamaya çalışarak okuyun.

Kuşlar 2 metrekarelik balkona yavru yapar, siz çıktığınız anda rahatsız olurlar. Ne yapayım balkonumu kullanmayayım mı? Bir gün eve geldiğinizde minicik cesetlerle karşılaşırsınız. Bir gün kargaların o minicik yavruların karnını deştiğini görürsünüz, yetişememin üzüntüsünü, çaresizliğini yaşarsınız. Balkonunuzu bit basar, nasıl temizleyeceğinizi şaşırırsınız. Öyle çaresiz kalırsınız ki balkonu korumaya almak zorunda kalırsınız. Biliyor musunuz ben bu yüzden çamaşırlarımı evde kurutuyorum. Hapishane gibi ağların içinde yaşamak zorunda kalıyorum. Buna çok mu bayıldığımı sanıyorsunuz.

"Çiçekler yeniden alınırmış". O sizin düşünceniz. Ben bitkilerime de canlı gözüyle bakıyorum, onlara da değer veriyorum. İnsanların yaşamaya hakkı olduğu kadar, kuşların yaşamaya hakkı olduğu kadar, gözüm gibi baktığım o canlı bitkilerimin de yaşamaya hakkı var.

Sizden ricam: az buçuk okumak yerine, haksız yargılama yapmak yerine, zaman bulun da kuşlar için neler yaptığımızı buralardan da okuyuverin bir zahmet.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön