View Single Post
Eski 26-06-2012, 19:42   #9
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Name:  -1565076321.jpg
Views: 6189
Size:  50.4 KB

Latince adı “Garra ruffa” olan küçük balıklar Sivas’ın Kangal ilçesi Kavak köyünde termal su ve derelerde yetişiyor. Termal su ve dere yataklarındaki 'Garra Fuara' ismindeki doktor balıkları satın alan otel ve özel işletmeler özel hazırlanmış havuzlara koyarak yerli ve yabancı turistin hizmetine sunuyor. İnsanlar sürelerine göre seans başına fiyat biçilen tedavi yönteminde ayak ve ellerini sokarak rahatlama hissediyor. 30 dakikası 25 euro ile 20 dakikası 10 euroya arasında değişen fiyatlarla 'Garra Fuara' cins balıklar, turizme hizmet ediyor.


Yerli ve yabancı turistin ilgi gösterdiği 'Garra ruffa' cinsi doktor balıkların bulunduğu özel havuzlardan oluşan bir işletme açan Alanyalı Azmi Uyanık, balıkların el ve ayaktaki ölü derileri yediğini söyledi. Bu balıkların dişlerinin olmadığını ifade eden Uyanık, balıkların sadece vakum yoluyla ölü derileri koparttığını ifade etti. Fısh SPA’nın İşletmecisi Uyanık, “En önemli özellikleri bunu yaparken ağızlarında özel bir enzim var .Bu enzim yeni derinin çıkmasını kat ve kat hızlandırıyor ve rahatlatıyor. Bu da doğal masaj, manikür, pedikür ve masaj etkisi veriyor." dedi. Özellikle Macaristan, Hollanda, İsveç Norveç, Almanya, Danimarka, İngiltere, İspanya ve İtalya gibi ülkelerden gelen turistlerin daha çok ilgi gördüklerini belirten Uyanık, işletmesinde isteyenlere bir uzman tarafından masaj da yapıldığını dile getirdi.

Norveçli Anita Eike, ayaklarını doktor balıkların arasına bırakıp yarım saat kaldıktan sonra çok büyük bir rahatlama hissettiğini dile getirdi. Arkadaşlarından duyduğu doktor balıklara ilk kez Alanya’da geldiğini ifade eden Eike, bu kadar rahatlama olabileceğini tahmin edemediğini bu nedenle arkadaşlarına ve herkese tavsiye edeceğini söyledi.

Alanya'nın Mahmutlar beldesinde bulunan Golt City ve Klas Dom Hotel'e ait Spa Center'deki doktor balıklar da turistlerden büyük ilgi görüyor. Klas Dom Spa Center İşletmecisi Ahmet Çakır, daha önce bir arkadaşının otelinde görünce, kendi işletmesine ilk etapta 600 balık getirerek bu işe başladıklarını belirtti. Daha sonra bin 250 balığa çıkartarak havuzu doldurduklarını ifade eden Çakır, başka otellerde de gelen müşterileri olduğunu ifade etti.

Klas Dom Otel’de ayaklarını doktorlara bırakıp tedavi ettiren Rus Verenika Ivanoviç, rahatlama ve dinlendiğini hissettiğini belirtti.


Kaynak : Doktor balıklar turizm sektörüne hizmet ediyor

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön