View Single Post
Eski 26-06-2012, 18:11   #1
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Garra ruffa - chin chin - doktor fish

GARRA RUFA ( KANGAL BALIĞI)

Sivas Kangal ilçesinde YEREL HALK tarafından yüzyılar önce keşfedilen doktor balıkları , şimdi tüm dünya da sağlık ve estetik sektörlerine hizmet ediyorlar. İlaç tedavisi mümkün olmayan sedef hastalarının 21 günlük bir kür sonunda şifa bulmaları, bilimsel araştırmalara neden olmuş ve zaman içerisinde balıkların faydası bilimsel çevrelerce de kabul edilmiştir . 2001 yılının haziran ayında, Sivas Valiliği, Cumhuriyet Üniversitesi ve Balıklı Kaplıca İşletmesi'nin birlikte düzenlediği 'Kangal Balıklı Kaplıcası ve Psoriasis (Sedef) tedavisi"konulu sempozyumda balıkların sedef tedavisine etkileri bilimsel sunumlarla tespit edilmiştir. Hususen Cumhuriyet Üniversitersi Dermatoloji Bölüm Başkanlığı yapmakta olan Prof.Dr. Sedat Özçelik balıklar hakkında 20 yıldır çalışmalarına devam ediyor.

Anavatını Sivas olan sazan familyasının en küçüklerinde olan GARRA RUFA (KANGAL BALIĞI) Mezopotamyanın bazı akarsu ve dere ve termallerindede yaşamaktadır. (Suriye , İran ve Irak).

1960'lı yıllarda Sivas özel idareye geçen bugün ise özel sektör tarafından işletilmekte olan kaplıcalara SSK ve Bağ-kur’a bağlı hastaların, sevk yaptırabilmelerine imkan sağlanmıştırSalgıladıkları DITHRANOL enzimi vasıtası ile yumuşayan ölü derileri vücuttan atma işlevi olan balıklar, dünya sağlık sektöründe ilgi çeken bir trend olarak hijyen problemi olan aletlerin yerine , manikür ve pedikür maksatlı olarakkullanılmaya başlanmıştır. Balıkların barındırıldığı tedavi havuzları U.V. filtrelerle sterilize edilmekte ve tedavinin gerçekleştiği suların hiçbir zararlı bakteri içermemesi temin edilmektedir. İşletmeler sağlık ve estetik maksatlı kullanılan havuzları birbirinden ayırarak hizmet vermektedirler. Amerika , İngiltere ,Rusya, İsveç, Almanya, Hırvatistan, Singapore ve Tayland da kurulan işletmeler yoğun talep görmektedir

HAKKIMIZDA - Garra Rufa Dr. Fish Spa

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön