View Single Post
Eski 24-06-2012, 11:52   #25
popsie
Yeni Üye
 
popsie's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 24
Asla ve asla demeyelim. Çiğ besleme, eğer et güvenilir kaynaklardan elde ediliyor ve beslediğiniz alanda, mama kaplarında hijyen kurallarına riayet ediyorsanız, kediniz / köpeğinizin hangi besin değerlerinden ne kadar alması gerektiğini biliyorsanız, okuyorsanız ve bunu uygulayabileceksiniz; en doğrusu ve sağlıklısıdır.
Ticari mamalar ülkemize 90'ların ortalarında geldi, ilk gelen Whiskas'tı; ve en doğrusunun bu şekilde besleme olduğuna dair bir pazar çalışması yaptılar. Veteriner hekimlerin konu hakkında bilgisi de büyük oranda bu dev ticari firmaların periyodik "eğitim" çalışmalarından gelmektedir. Hekim anne-babanın çocuğu olarak ve konuştuğum diğer veteriner hekimlerin çoğu da bu söylediklerimi onaylamaktadır.
Ha, ama zahmetlidir tabii. Şahsen 3 kedi sahibi bir vejetaryen ve biraz da tembel bir insan olarak kedilerime iyi bir premium mama veriyorum, ne akar ne bulaşır. Gerçi geçen gün bir petshopta çiğ besleme için hazır paketlenmiş, deepfreeze e atabileceğiniz öğünlük paketler halinde satılanlarından gördüm, denemeyi düşünüyorum.

popsie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön