View Single Post
Eski 22-06-2012, 18:50   #20
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim Mesajı Göster
Sayın nevsune, öncelikle tebrik ederim. Bitkinizi baştan bu yana beğeniyle takip ettim. Gelişimi o kadar güzel gitti ki!

Sorunuza gelince topraksız ortamda yetiştirmeyi tercih edenlerden biri de benim.

Toprak kültürüne bir alternatif olmakta! Her iki kültürde de yetiştiriyorum.
Kendi adıma topraksız ortam başta kişisel sağlık problemlerimden dolayı daha az tetikleyici olmakta!
Topraklı ortamdaki oluşabilecek bitki sağlığı riskini aza indirmesi diye de düşünebiliriz. Yukarıdaki Bogor'um hiç kök yapmamış.
Ben de alternatifi değerlendirmek istedim!
Sevgili yeşillim teşekkür ederim. Denemeleriniz iyi gidiyor ki tercihinizi bu yönde yapıyorsunuz. Çok önceleri topraksız yetiştirme için besin eriyiği bile almıştım ama nedense bir türlü ısınamadım o işe. Yine anam babam usulle devam ettim

Sadece köklendirme amaçlı diatomit denemelerime bir iki bitkiyle yeni başladım. Bir de böyle nasıl olacak bir göreyim. Sonuç iyi olursa köklendikten sonra yine toprakta yetiştirmeye devam edeceğim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulşen Mesajı Göster
nevsune hanım bogorunuz gerçekten çok güzel maşallah acaba bitkinin hepsini kapsayan bir resim ekleyebilir misiniz enini boyunu çok merak ettim birde kaç yaşında acaba
Tabii eklerim Yalnız eni boyu burada gördüğünüzle sizi aldatmasın. Dallar oldukça uzun, başedemediğim için makromeye dolayıp duruyorum. Önce dal uzuyor ama yaprak falan yok, çıplak bir halde. Sonra, sonra aradaki boşluklar dolmaya başlıyor. Bu yıl dalları uzatırken uçlarda da çiçek sapı çıkartmaya başladı.

Bu yıl 3 yaşında oldu.

Eklenen Resimler
 
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön