View Single Post
Eski 16-06-2012, 14:21   #33
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Sevgili Sûz-i Dilârâ başlığın hayırlı olsun. Eyvah iş büyümeye başlamış, hadi bakalım artık sana kolay gelsin

Bundan 4 yıl kadar önceydi. İlk göz ağrım Coyote ile, Ankara'ya geldiğinde tanışmıştık. Elinde bir sap Senecio rowleyanus, bir yaprak Adromischus cooperi, bir dal Crassula marnieriana vardı (hangileri olduğunu sen bul bakalım). "Bunları toprağa yatır bak ne güzel olacaklar" demişti. Önce ne olduklarını bile anlamamıştım da zamanla gelişip yavruları görünce çok sevinmiştim. Derken her geldiğinde bir-iki, bir-iki derken beni sukulentçi yapıvermişti. İşte böyle başlıyor bu işler Sen de bir iki mercimek derken, bir de bakacaksın ki, evin her köşesinden karşına bir sukulent veya kaktüs çıkıverecek

Kalanchoe, rengiyle bana pembeyi sevdirmişti geçen yıl. Sendeki de yapraktan yetişme. Pek güzel bakmışsın bayağı boylanmış. Güle güle büyüt. Yakın zamanda sana bol bol böyle çiçekler versin.
Eklenti 309518

Sukulent ve kaktüslerin bol yavrulu, bol çiçekli olsun.

Bu arada, güzel sözlerin için teşekkür ederim ama ben önemli birşey yapmadım. Onları güzelleştirecek olan sensin.
Assolist de gelmiş Hoşgeldin ablacım. Sen hiç bir şey yapmadın değil, asıl her şeyi sen başlattın. Telefonda demiştin ya "onlar mercimek kadarlar görünce hayal kırıklığına uğrama" diye. İnsanın düşüncelerini, duygularını doğru kelimelerle ve güzel ifade edebilmesi çok önemliymiş. İnsana sevmediğini sevdirirmiş. Bunun doğruluğunu ben gönderdiğin sukulentlerini senden dinlediğim cümlelerde okuyunca anladım. Sen öyle anlatmasaydın ben belki bu minik mercimekleri öldürmüştüm ve hâlâ da kaktüs ve sukulentlere ilgi duymuyor olurdum. Ama öyle sevimli ve güzel ifade etmiştin ki sukulentleri birden onlara içim ısındı. Sonuç: Ben kaktüs ve sukulent sayfası açtım.

"Kalonche"nin rengi çok güzelmiş bendeki de böyle mi açacak şimdi? Çok sevindim.


Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 21-06-2012 saat 19:04
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön