View Single Post
Eski 15-06-2012, 21:46   #7
musk
Ağaç Dostu
 
musk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 660
Arkadaşlar, biraz geç oldu ama bundan sonra bu kadar küçük kuşları beslemek zorunda kalanlara belki rehber olur diye yazıyorum. Henüz yeme içme öğrenememiş yavruları beslemenin en kolay yolu hemen bir eczaneden 10 cc lik bir şırınga edinmektir. Bu şırınganın ucuna 2 cmlik bir de kalın elektrik telinin kablosunu sıyırıp ucunu da şev olarak kesersek takarsak bununla gayet güzel kuşu besleyebiliriz.. İlk bir iki deneme için kuşun gagasını zorla açıp sırıngayı biraz sokarak mamayı vermek gerekecektir, bundan sonra alışacak ve her uzattığınizda gagasını kendi açıp besleminizi bekleyecektir.

Mama olarak serçe gibi kuşlara çok küçükse bebe bisküvisini biraz su ile ılsatarak sulu püre sekline getirip sırınga içine doldurabilirsiniz. ilerde beyazpeynir ve ekmek de katabilirsiniz. Ayrıca suya gerek yok. Sulu kıvamda hazırladığımız mamadan su ihtiyacını karşılar.

Yuva ortamına gelirsek serçe yavrusu ortada olursa korkar ve huzursuz olur. Kendini güvende hissetmesi için bir pasta kutusu alırız kapağını kapatır ve orta kısmına 10X10 seklinde keseriz. Üstten baktığınızda kutunun sadece ortası gözükür bu durumda etrafı hafif loşluk içinde sığınak gibidir. İçine da gazeteyi katlayıp makarna inceliğinde kesip doldurun. kuş burda huzurlu olur. karnı doymuşşa kenar kısımda durur. Açıkınca zaten ortalığı çıkar.

Belli bir boya gelince de katı yeme ve suya alışması için ortamına bunları koymak lazım, merak edecek gagalayarak yemeyi öğrenecektir.
Bu anlattığım şekilde bir çok karga, kumru ve serçe yavrusunu yetistirip büyüttüm ve doğaya saldım. Şu anda da yine 15 günlük bir serçeyi yetistiriyorum bu şekilde.


Düzenleyen musk : 16-06-2012 saat 07:31
musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön