View Single Post
Eski 14-06-2012, 21:55   #1
oxygene
Ağaç Dostu
 
oxygene's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 130
Hiç hesapta yokken, 4 kedi yavrunuz olursa...

Merhabalar,

Küçük bir bahçem var ve bahçemde sebze ve çiçekler ektim. Kediler de sürekli bahçeme girerek ektiğim bitkilerimi perişan ediyorlar. Bu nedenle ben de bahçeye girmemeleri için bahçemin her tarafını tel çit ile kapadım.

Geçen hafta sabah saatlerinde bahçemi kontrol ederken balkonumun altında bir kedinin yavruladığını gördüm. Yavrular çok küçük oldukları için onları uzaklaştırmak gibi bir niyete girmeden annelerinin yemesi için süt ve ekmek verdim. Aradan 2-3 gün geçti anne kedi ve yavrular bir sabah yerlerinden gitmişler. Bizim evin bodrum katının pencerelerindeki sinekliklerin bir tanesinin yırtıldığını görünce anne kedinin yavruları içeri taşıdığını düşündüm.

Bodrum kat içerisinde epey eşya var ve tüm aradık anca akşam saatlerinde yavruları ve anne kediyi bulabildik. Bir kutuya koyarak ilk yerlerine taşıdık. Ama ordan tekrar anne kedi yavruları kaşla göz arasında taşımış. Nereye taşıdığını bir türlü bulamadık. Sabah işe gitmek için arabamın yanına geldim ve yavruların arabanın altında veya garajda olabileceği düşüncesiyle etrafı araştırdım ancak hiç bir şey göremedim.

Arabama bindim ve işe gitmek üzere yola koyuldum. İşe geç kaldığım içinde yolda 120-130 km gibi süratle otobandan gittim. Tam işyerime yaklaştığımda ise kulağıma kedi sesleri gelmeye başladı. Bir gün önce bol kedili bir gün yaşadığımdan kulağıma kedi sesleri geliyor diye düşündüm. Ancak sesler benle beraber gelince arabamın camını araladım ve seslerin benim arabamdan geldiğini farkettim ve hemen uygun bir yere yanaşarak motorun kapağını açtım. Kedi yavruları motorun altına girmişler. Yol boyunca da motor epey ısındığından sıcaklıktan dolayı kediler bağırmaya başlamışlar. Hemen kolumu içeri soktum ve bir tanesini sağ salim dışarı çıkarabildim ama diğerleri tam motorun altına girmişler. Onları almak için elimi tekrar içeri soktum ama bu sefer kolum motorun sıcaklığından yandı ve aniden elimi çekince de bir demir parçası kolumu epey yardı. Kolumdan akan kanlara aldırış etmeden bir süre daha çıkarmak için uğraştım ama olmadı.

Son çare olarak arabayı servise götürdüm. Hemen arabayı makinayla kaldırdılar ve arabanın altını söktüler. Diğer 3 kedi yavrusu da buradan sağ salim çıkarıldı. Ama anne kedi ortalarda yoktu. Eve tekrar kedileri getirdim ve anneleri gelir alır ümidi ile bir kutu içerisinde garajıma yavruları bıraktım. Anne kedi hiç gelmedi. 2-3 gün bekledik ve bu arada paket sütler ile beslemeye başladım yavruları. Anne kedinin gelmemesi ve etrafta görünmemesi üzerine birkaç gün epey üzüldüm. Bir gün anne kediyi gördüm ve hemen yavruları yanına götürdüm ama o hiç oralı olmadı. Sizin anlayacağınız yavruları terk etti. Sanırım üzerlerine motor kokusu sindiği için.

Yavruların öksüz kalması üzerine etrafımdaki barınakları aradım ama hepside biz yavrular ile ilgilenmiyoruz yanıtını verdiler. Daha önce kedi beslemediğim için bakım konusunda da bilgi sahibi değildim. İnternet üzerinden yaptığım araştırmalar sonucunda tuvalet ihtiyaçlarını yaptırmayı ve kediler için hazırlanmış olan süt tozlarını öğrendim ve biberon ile birlikte satın aldım. Şimdi sabah 6 dan gece 24'e kadar her 3 saatte bir süt veriyorum. Yavruları ilk doyurmaya başladığımda sanırım 3-4 günlüktü ve gözleri açılmamıştı. Şimdi gözleri açıldı ve hafif hafif yürümeye başladılar.

Çok kedi seven birisi değilim ama yinede onları sokağa atmaya gönlüm razı olmadı. Resimlerini aşağıda görebilirsiniz. Kedileri birilerine verip mahallemizden dolayısıyla doğdukları bölgeden uzaklaşmalarınıda istemiyorum.

Enazından kendi yemeklerini bulabilecek duruma gelene kadar bakıcam sanırım. Öğrendiğim kadarıyla bu dönemde iç ve dış parazitlere karşı bazı önlemler alınıyormuş bu konuda ve ileriki dönemlerde yapmam gerekenlerin neler olduğunu paylaşırsanız çok sevinirim.



Name:  IMG_8892_A.jpg
Views: 3871
Size:  29.4 KB
Name:  IMG_8894_A.jpg
Views: 3157
Size:  28.3 KB
Name:  IMG_8900_A.jpg
Views: 3287
Size:  28.8 KB
Name:  IMG_8917_A.jpg
Views: 3652
Size:  25.0 KB
Name:  IMG_8928_A.jpg
Views: 3380
Size:  27.1 KB

oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön