View Single Post
Eski 14-06-2012, 20:25   #82
gilan
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hberbul Mesajı Göster
Ve hayallerimizi sınırladığımızı farkettim.
"Bu bahçeyi yapmak çok zor","yardım almadan asla","çok çalışmak lazım","ben böyle çalışsam asla yerimden kalkamam".Bu düşünceler içinde yüzerken kendimizi de sınırlandırıyoruz,yeteneklerimizi köreltiyoruz ve buna parelel,verimimiz düşüyor .İşleri zor,içinden çıkılamaz hale getiriyoruz
Kesinlikle katılıyorum.
Bu bahçenin sahipleri, ikisi de çalışırken ve de "4" çocukları varken, bir de tüm işleri kendileri yaparak bunu yapıyorsa herkes yapar.

Sırf bahane bulmaya harcadığımız vakti bile o işi yapmaya ayırsak neler neler değişecek.



Alıntı:
İnsan beyni lambadan çıkan cin gibi ne düşünürsen "emredersin efendim "diyor ve gerçekleştiriyor zor mu kolay mı demeden ...Bunu asla başaramam cümlesini asla başarma emri olarak algılıyor ve başaramama adına herşeyi yapıyor.
Farkındalığımızı artırarak kendimiz ile ilgili olumsuz duyguları,önyargıları bulup değiştirmeli olabildiğince...Bu da vakit alıyor ama biryerden başlamalı.
Bu sözlere benden başka inanan birini daha buldum ya, gelip ellerinizden öpeceğim.
O kadar inanıyorum ki bunun gerçek olduğuna. Konunun metafizikle falan da ilgisi yok. Mesela hiç yeni öğrendiğiniz bir kelimeyi birden heryerde duymaya başladığınız olmadı mı? Aslında hep duyuyordunuz ama farkına varmıyordunuz. Bu da aynı onun gibi. Eğer birşeyi yapacağım diye yola çıkarsanız genelde bir şekilde yapıyorsunuz. Ne mi değişiyor?
- Mesela normalde fark etmeyeceğiniz fırsatları görüyorsunuz.
- Mesela sizdeki hevesi gören insanlar sizin hiç haberdar olamayacağınız fırsatları öğrenmenizi sağlıyor.
- Normalde almayacağınız riskleri alıp başarılı oluyorsunuz.
- Ya da başarıya ulaşmak için her ne yapıyorsanız, o işe kendinizi daha çok verdiğiniz için daha başarılı sonuçlar alıyorsunuz, vesaire.
Bir sürü dallandırmak mümkün.

Ta çocukluktan beri annem bana asla bir şeyde çok kötüyüm dedirtmez. Gerçekten kötüysem bile "Önce aklında 'bu işte çok iyiyim' diye düşün, bir yandan da kendini geliştir, sonra gerçekten iyi olursun" der.



Alıntı:
Velhasılı ben böyle bahçeler istiyorum deyip başlıyorum hayalini kurmaya...
Yolunuz açık olsun.
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/9839-17.htm 'ne de bekleriz.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön