View Single Post
Eski 14-06-2012, 16:32   #17
civanmukti
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: Milas-Ören
Mesajlar: 53
sevgili islam_joker,
1) bu sayfadaki 4. mesaja bakarsanız ilk probleminize çözüm olacaktır. altı çizili bölümde şişenin arka tarafına küçük bir hava deliği açmanız gerekiyor aksi halde şişe vakum yaparak akışı engelleyecek.
2) ikinci sorunuza cevap olarak da akvaryum vanalarından ben de aldım ama kullanmıyorum şu an. sizdeki sızıntı sebebi ise vananın içinde conta olmaması sanırım. bende iki ayrı tip vana vardı birisi minik esnek plastik contalıydı diğeri contasızdı. contasız olan vana ayar bölümünden su sızdırıyor. vananın vidasını tamamen çıkarıp teflon sarabilirsiniz ama tam çözüm olmuyor. ayrıca sızdırmayan vana bile düzenli aynı miktarda damlama yapmıyor. gün geçtikçe yavaşlıyor. ben medikalcilerde satılan serum damlama ayar cihazı kullanıyorum. 9. mesajdaki 1. resimdeki mavi ayarlı cihaz. 2 TL civarı bulabilirsiniz.
3) sulama miktarını etkileyen çokca sebep var-sıcaklık, bitki büyüklüğü, toprak miktarı, rüzgar vb. benim sistemde yarım litre 4 gün kadar gidiyor. havalar iyice ısınmadan önce toprak sürekli nemliydi ama bu aralar toprağın üzeri kuru olabiliyor. ne olursa olsun saksının altında mutlaka delik olmalı yoksa kökler çürüyebilir. delik varsa ve su akabiliyorsa problem olmayacaktır.

bu kadar uzun yazdım ama umarım faydalı olur...

civanmukti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön