View Single Post
Eski 12-06-2012, 01:42   #7
gulşen
Ağaç Dostu
 
gulşen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2010
Şehir: Kocaeli(Değirmendere)
Mesajlar: 482
sayın sigortacıhasım, kuşbaşı tavukları hazır kasaplarda satılan sosa batırdım daha sonra şişe dizip iki sıra halinde nutricookun süzgecine dizdim 750 ml suyu tencereye ekledıkten sonra kapağını kapatarak akıllı kontrol saatını 10 dk ayarladım program 3 te pişirdim ben böyle yaptım ama kitabındaki tarifide sizinle paylaşmak isterim

Marinat için:
Bir karıştırma kabında baharatlar, toz zencefil ve zeytinyağını karıştırın.

Yoğurt sosu için: Naneyi yıkayıp kurulayın, yapraklarını dallarından ayırın ve incecik kıyın. Nane, kimyon ve yoğurdu bir karıştırma kabında karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Buzdolabında en az 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Tavuk için:
Soğanı soyup dörde kesin. Biberi ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin. Tavuk etini ve biberi küp şeklinde doğrayın. Tavuk, sebze küpleri ve soğanı sırasıyla tahta şişlere dizin. fiişleri marinata bulayın ve NutriCook buhar sepetine yerleştirin. NutriCook tenceresine tavuk suyunu koyun; buhar sepetini tencereye yerleştirin. NutriCook’un kapağını kapatın. Tavuklar pişerken, ayrı bir tencerede basmati pirincini haşlayın.

Pişirme:
Akıllı kontrol saatini 6 dakikaya ayarlayın. 3. programı seçin. Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur. İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin. Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar.

06:00 + 10:00

Servise hazırlık
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın. Tavuğu yanında yoğurt sos ve basmati pilavıyla servis yapın
AFİYET OLSUN

gulşen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön