View Single Post
Eski 11-06-2012, 10:04   #21
Temirhan
Yeni Üye
 
Temirhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mios Mesajı Göster
bende kedimi alalı 1 hafta oldu. petshoptan aldık ama ne ile beslediklerini sormadım hiç şimdi de evde haşlanmış tavuk parçaları küçük parça ekmekler filan veriyoruz ama hiç iştahla yemiyor. kabındaki yemeği sadece yalayıp bırakıyor ,elimle **** kaşıkla verirsem alıyor. suyu hiç içmiyor. napacağımı bilemiyorum...
Bir petshop **** veteriner kliniğinden yavru kediler için uyarlanmış mamalardan alıp deneyebilirsiniz. Alışması için konserve ve kuru mamayı karıştırarak başlayabilirsiniz. Kuru mamaların ne derece sağlıklı olduğu uzun süre tartışılabilecek bir konu ancak kediler ve tüm diğer hayvanlar içinde dengeli beslenme insanlar kadar önemli ve yalnızca et yedirerek kedileri yeterince beslememiz mümkün değil.

Eğer vaktiniz varsa mama yerine kendinizde yiyebileceği diyetler hazırlayabilirsiniz ki bu aslında zorda olsa en sağlıklı yöntem olacaktır . Burada önemli olan nokta, kedilerin besin gereksinimleri insanlarınkinden oldukça farklı olması. Bu yüzden evde kendimiz için hazırladığımız yemeklerimizi yedirmek kediler için sağlıklı olmayacaktır.
Burada düşülen en büyük yanılgılardan bir tanesi "ben besledim bir şey olmadı" diye düşünmektir çünkü beslenme kaynaklı problemlerin (ki birçok sağlık probleminin temel kaynağıdır) yüksek çoğunluğu zamanla ortaya çıkar.

Beslenmeyle ilgili ikinci yanılgı "bu hayvanlar doğada ne yiyor" **** "sokaktaki hayvanlar ne yiyor" düşüncesinden gelir. Burada bu düşünceyi "doğadaki hayvanlar kaç sene yaşıyor" düşüncesiyle paralel değerlendirmek gerekir.

Temirhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön