View Single Post
Eski 09-06-2012, 18:44   #3
zulu
Yeni Üye
 
zulu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 25
Geçen 2 sene deneme gibi oldu benim için bir çok türden çiçeğim vardı. Bütün yaz uğraşmıştım, bazıları ortamı sevmedi bazıları da böcekten olmadı. Böcekler için buradan gördüğüm ev yapımı ilaçları denedim ama başarılı olamadım. Bu sene kendi kendime sadece sardunya petunya begonya yapacağım dedim. Ancak yine de dayanamadım. Geçen seneden kökü kalıp canlananlar oldu. Çok da güzel oldular

Beyaz olan papatyaya benzeyen yıldız çiçeği sanırım, yumrulu bir kökten çıktı tekrar. Hiç bir hayat belirtisi yoktu. Geçen sene de açmamıştı zaten. Bu sene çok güzel ama..

Yeni petunyalar (kırmızı ve beyaz olanlar) da aldım ama küçük pembe mor olanlar benim ektiğim tohumlar, bunların çıktığını görmek daha zevkli oluyor.
Yeni aldıklarım bir günde tuhaf bir şekilde kurudular, bembeyaz bir tabaka kaplandı üzerine yapış yapış, biz de köke yakın yerden tamamen budadık. Kırmızı petunya tekrar canlandı çiçek verdi.

Kedi tırnağı (veya ipek çiçeği de deniyor) geçen seneden topladığım tohumlardan çıktılar. Sarısı açtı, kırmızıları bekliyorum. Karışık ekmiştim..

zulu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön