View Single Post
Eski 09-06-2012, 17:19   #2193
Cymbelina
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Yanlış anlaşılmasın benim verdiğim cevap sayın Anzac'ın saat 11'den batana kadar güneş alıyor dediği mutfak penceresi önüne koymayı düşündüğü sardunyalar içindi.

Sardunyayı açık havada sabah güneşi alan bir balkona koyabilirsiniz, Güler abla sardunyalarına böyle yapıyor ve forumdan öğrendiğim bilgi de bu yönde.

Benim sabah güneşi alan balkonum olmadığı için öğlen ve öğlen sonrası güneşinden zarar görmemesi için balkona tül çektim. Güneşi filtre edip yakıcılığını azaltmaya çalıştım, geçen sene işe yaradı bu yöntem ve üç sakız sardunyama bu şekilde yazı atlattım. Sardunya öğleden sonra güneşinde de yaşar ama çok yakıcı ve fazla olmamak kaydıyla. Bir de havadar yer önemli sardunya için. Ev içinde de yetişiyorlar ama üyelerin balkonlarına, bahçelerine baktığınızda dışardaki sardunyaların coştuklarını görebilirsiniz.
Haklısınız Sayın Suz-i Dilara ama ben sabah güneşi seven çiçekler bölümünde bile sormuştum bu soruyu, inanın şaşırdım, kafam karıştı. Benimkiler de pencere önünde, penceredeki cam güneş ışığının ısısını yükseltiyor elbette, pek güneş almayan pencere önünü de sevmediler. Taşınmadan önceki evimizde çok iyilerdi Nedir bu sardunyanın güneş isteği, ne yapmalıyız??

Bir de şu kırmızılaşmaya bir çözüm var mı?

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön