View Single Post
Eski 08-06-2012, 17:08   #534
Spirulina
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 17
Belki birilerine faydali olur noktasindan yola cikarak son deneyimlerimi paylasmak istiyorum. Koklendirme icin kullandigim malzemeler: perlit, clonex(koklendirme hormonu) terra cota guvec. Gecen dolu yagislarindan kirilan bektasi uzumu, goji berry ve chokeberry dallarini clonexe 3 saniye kadar batirip toprak guvecin icindeki nemli perlite daldirdim, ustunude seffaf naylon posetle sardim. Kuzeye bakan ama endirek bol isik alan ilik-sicak kapali ortama yerlestirdim. Goji berrylerin cogu koklendi, chokeberry zaten tek daldi ondada sorun yok. Bektasi uzumunun biri guzel koklenmisken digerinde henuz bir kipirti yok. Biberlerin hepsi koklendi zaten sadece suya koyun kokleniyor o derece kolay. 3 hafta once topraga daldirdigim yerden yatay cikan bektasi dallarinda henuz koklenme olusmamis sanirim bir iki aya kadar onlarda layering methoduyla koklenir. İyi gunler.

Spirulina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön