View Single Post
Eski 08-06-2012, 10:37   #967
ciroz
Ağaç Dostu
 
ciroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,033
Kompost kabı

Merak edenler için bir kaç görüntü ve detay paylaşmak isterim,

Fotografları ve calismalari gerekirse ilgili konu altında da paylasmak isterim acikcasi., Denemeler ve yanilmaların bir çoğu agaclar.net forumlarından ve youtube açık universitesinden etkilenerek elimizden geldiğince kendi koşullarımıza uyarlanmış şeylerdir.

Genel olarak geri donusum cilginligi basladigindan beri, bahcenin bir kosesine, çöp konteynarlarının yanına bırakılmış eski esyalar, insaat alanından alınmış paletler ve komşularımızın taşınırken bıraktıkları şeylerlerden bir yigin yapmaya basladik

karınca misali, ufak ufak gelen seyler şimdi epeyce bir yigin olusturdu, ve donusmeye basladi.

İlk olarak Kompost Kabinini yaptik. Burada satın aliınan tek malzeme, sıva altı teli denilen, plastik bir malzeme, metresi Koçtaş' ta 1 TL, bu malzeme hem kompost kabininde hem de kasalardan imal ettigimiz saksılarin icinde kullanildi.
Kompost kabının koseleri insaattan alinan 5 x 5 direkler. sıva altı teli, normal bir telle direklere sabitlendi.

Güncelleme:
Kompost için; yeşil malzeme yandaki çocuk parkının çimlerini biçen görevlilerden, kahverengi malzeme 4-5 ufak çuval yanmış koyun gübresi, kurumui yapraklar ve dallar. Dallar bahce makası ile ufaltilarak kullanıldı.

Sevgili meyvelitepe' nin yanmış koyun güresini bir kere daha işlemden geçirmesinden etiklenerek yapılmış bir kompost oldu.

İlk denememize ragmen sanırım basardık. Sebze yatağımızda ( beşik demek daha doğru ) kullandık, Sonucları yine paylaşırız.

Siz değerli üyelerin katkıları için sonsuz teşekkürler.

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen ciroz : 13-06-2012 saat 08:43 Neden: güncelleme
ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön