Konu: Roka
View Single Post
Eski 30-05-2012, 16:50   #123
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Arkadaşlar kültür rokalarını her sene ekmek yerine yabani rokayı bir kere dikip keyfine bakın...Her sene aynı kökten tekrar çıkar.

Ankara gibi soğuk iklimlerde bile bir kere dikmek yeterli...
Üstelik yabanisinin tadının kültür rokasından daha iyi olduğunu belirtiyim.

======================

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri, yabanı rokanın insan sağlığına faydalarının belirlenebilmesi için araştırma başlattı.


Rokanın yabani olan cinsinin sağlığa daha faydalı olduğunu söyleyen Ege Üniversitesi (E.Ü) Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Eşiyok, "Birçok hastalığa iyi geldiğini biliyoruz. Özellikle yabani rokanın içinde anti kanserojen bir madde olduğunu öğrendik. Bunun haricinde saç dökülmelerinde ve idrar söktürücü olarak da kullanılabiliyor" dedi.

Name:  Baharli-Omurlu-ROKA-Cok-Yillik-150-Tohumu-996__57384042_0.jpg
Views: 4558
Size:  72.2 KB


30 derdin devası yabani rokanın da Türkiye'de özellikle İzmir ve Göller Yöresi'nde bolca yetiştiğini ifade eden Prof. Dr. Eşiyok, "Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'yle bir çalışma yürüteceğiz. Roka ve yabani rokanın genetik haritalarını çıkartacağız. Tere, maydanoz gibi bitkilerle ne gibi özelliklerinin benzediğini araştıracağız. Buna göre daha başka hangi rahatsızlıklara iyi gelebileceğini de öğrenmiş olacağız" şeklinde konuştu.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön