View Single Post
Eski 29-05-2012, 08:39   #4
menekşecibaba
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Sevgili pelermin. Mesajınızı yeni gördüm çok üzüldüm geçniş olsun.

Dediğiniz " çok daha ince bir toz tabakası görülmeye başladı. Beyaz renkli bu toz yaprağın küçük bir kısmında oluyor eğer dokunmazsam bir süre sonra diğerine de geçiyordu.Bazen saksı içinde 2-3 yaprağı tutuyor, sonra bir bakmışsınız başka bir saksı menekşeye de sıçrıyordu. " tabirini daha önce söyleseydiniz hemen külleme veya kurşuni küf olduğu nu söylerdim.İnsanlara geçme olayını da Rana+Miraç ın da dediği gibi sanmıyorum.

Afrika menekşelerinde külleme sebebi aşırı sürekli nem ve sıcaklıktan ve durgun havadan kaynaklanır.

Uzun süre devam eden %85’in üzerindeki orantılı nem ve özellikle 20-30 C sıcaklıklarda hastalığın yayılması için en uygun ortamdır. Mücadelesi ve alınacak önlemler için; Yayılma koşulları olan sıcaklık ve nem oranlarını uygun düzeyde tutmak, Hastalık parazit olduğu için bitkiyi yaralayan ve zarar veren her türlü faktörden kaçınılmalı, Captan 50 , su ile karışabilen toz halindeki ilaç yani formülasyonu w.p. olarak, 10lt ‘ye 1lt suya doz uygulanarak 15 gr uygulanmaktadır. Dichlofluanid 50, w.p. 10/1 dozda 20g preparat uygulanır. Vinclozolin 50, w.p. 10/1 dozda 7.5g preparat uygulanabilir.

Bence yapmanız gereken en önemli yöntem havalandırmayı sağlamak , sprey sulamayı bırakmak , bitkilerin aralarını açmak iyi temizlemek olmalıdır.Tekrar geçmiş olsun.

menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön