View Single Post
Eski 22-04-2007, 00:00   #12
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
"Ku, vak, vak, vak!" gezerim forumda!

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
...Türkiye kurbağa ihracatında Dünya da 2.sırada...Eko sistemin durumunu gösteren Dünya 2.liği...tersten okursak çevreye önem veren sondan 2.ülke olabilir mi ? Bilmiyorum.
Merhaba, okuduğum bir yazıda Bangladeş'ten Fransa'ya "bacaklarını yesinler" diye kurbağa toplanıp satılmasında patlama olduğunu, hemen akabinde de bulaşıca hastalıklar ve bunlara bağlı ölümlerde patlama ve ani mezarlık doldurmaların yaşandığını okumuş, sebep araştırıldığında ise; sadece tek bir kurbağanın karnını yardıklarında sindirilmeyi bekleyen 56 (ellialtı) sineğin sayıldığını, yani tek bir kurbağanın bile çok büyük sayılarda hastalık taşıyıcısını temizlediğini, herkes, büyük bir hızla kurbağaları tüketince de meydanı boş (ve köpeksiz) bulan sineklerin de deyneksiz dolaşıp, hastalıkları, kurbağaları üç kuruşa Fransız'lara gönderenlere ve onların küçücük masumlarına bulaştırdıklarını, vs. öğrenmiştim.
Doğal denge bozulmasın diye birçok kişinin çaba göstermesi bundan. Bozulan dengenin bedeli çok ağır olabiliyor. Hemde "belki vaziyeti kurtarma şansı" da olmuyor, bedel en hafifinden "göze göz" hesabıyla ödeniyor.
Ülke olarak 2. olduğumuz bu ihracat kalemi ucubesi bir yana tarım arazilerine atılan ilaçlar ve gübrelerin (ve/veya artıklarının) yağmurlar ile yıkanıp, taşınarak derelere akması sonucu, yaşam alanları zehirlere gark olan kurbağa ve başka tür zavallıların öldüğünü, ben kendi adıma kurbağa seslerinin kesilmesinden çıkarımsıyorum, belki bu konuda daha derin çalışmlar bile vardır da haberimiz yoktur, kimbilir? ("Kurbağaların Sessizliği sinemalarda" değil, hayatımızda! Dr. Hannibal da kimmiş, peh!)

gece
kurbağa ve cırcır böceği seslerinin ne kadar yüksek olursa olsun, gürültü değil, olsa olsa romantizm doğurduğuna inanan, geceleri ışık kirliliği olmayan ortamlarda yıldızlara bakmayı seven adam! (ne mi görüyor, bir bilseniz!)

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön