View Single Post
Eski 27-05-2012, 21:44   #1
seromania
Yeni Üye
 
seromania's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 17
İki Yavru Kedinin Birbirine Alışması

Merhaba agaclar.net kullanıcıları, şimdi karşınıza daha büyük bir problem ile çıkıyorum. İlk önce hikayeyi anlatayım.
Bizim arka bahçemizde 3 tane yavru kedi vardı. Bir gün aşırı yağmur yağdı ve annesi de bunları bir yere saklamadı ve bu yavrular çok ıslandı. 1-2 gün sonra yavrulardan birisini yerde yatarken bulduk, annesi yalıyordu onu. Sonra kalktı dolaştı bir ara ama, ertesi gün baktığımızda ölmüştü. Belki iyileşir diye şansa bıraktık, olmadı.
Bu arada bu bahçeyi, komşumuzla birlikte kullanıyoruz, onlar da bahçede tavuk besliyor. Tabii tavuklarla kediler rekabet halinde. Komşumuz "Ben pencereden baktığımda kedilerin annesi tavuğumuza saldırıyordu" diyor; biz de onlara "Biz de pencereden baktığımızda tavuğunuz yavru kedinin suratını gagalıyordu" diyoruz. Gerçekten de öyle... Neyse. Ertesi gün yavrulardan birinin, iki gözünün de çok hastalıklı bir görüntüsü vardı, şansa bırakmadık, babamla atladık otobüse, veterinere gittik kediyi kapıp. Bu yavruyu aldığımızda diğer kedinin gözü de biraz hastaydı. Sabah iki gözü hasta olan kediyi aldık; öğleden sonra da tek gözü hafif olan kediyi.
Tek gözü hasta olanın adı Damalı, iki gözü hasta olanınki de Tüylü. Şu an ikisi de bizim evimizde. Ama... Ama Tüylü ve Damalı'yı veterinere götürdüğümüz gün, Damalı'nın durumu ağır olmadığı için onu evimize götürmüştük ama Tüylü'nün gözünün durumu çok kötü olduğu için onu veterinere bırakmıştık. Daha doğrusu, evi veterinere yakın olan bir yakınımıza.
Şimdi geldik en önemli kısma. Damalı yaklaşık 1 aydır evde bizimle, yani Tüylü yanında değil. Dün Tüylü'yü aldık. Bir gözünü ameliyat ile almışlar Tüylü'nün. İlk karşılaşmada, Damalı Tüylü'nün etrafında dolaştı, sonra koklamak için biraz yaklaştı. Ama o sırada Tüylü'den gar gur sesler çıkmaya başladı. Böyle 1-2 dakika gar gur bir şeyler konuştular. Ama hoş şeyler konuşmadıkları belliydi. Bu arada bu işler gece oluyor.
Ertesi gün, Damalı ile Tüylü'yü yan yana getirdik. Damalı yine uzlaşımcı yaklaştı ama Tüylü gur gur midesinden acayip sesler çıkartınca Damalı Tüylü'nün üstüne atladı. Ama fazla dövüşemediler, Tüylü kaçtı hemen.
Böyle bir kaç kere daha yan yana getirdik ama, bunlar hep birbirini tehtid ediyor, hep kötü yaklaşıyorlar. Bir de kardeşler güya.
Benim sizlere sorum şudur, bunları birbirine nasıl alıştıracağız, tanıdığımıza sorduk, bırakın kavga etsinler dedi. Sonunda Damalı evin sahibi olduğunu Tüylü'ye kanıtlayacaktır dedi ama onları kavga ettirmeye içimiz de el vermiyor.
Şimdi onları kavga etmeleri için bırakalım mı, yoksa sizin bildiğiniz bir yöntem var mı?
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum şimdiden.

seromania Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön