View Single Post
Eski 27-05-2012, 22:30   #4
sigortacihasim
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Gülşen Hanım,onu nasıl kullanacağınızı hem hangi yemekleri nasıl pişireceğiniz hakkında bilgiler içeren bir kullanma kitabı olması lazım.Ona başvurursanız sorun gider zannediyorum.
Düdüklü tencereden korkmayın.
Nutricook da aynı sistem.İçine bakın minimum su seviyesini gösteren bir çizgi olacak.Pişireceğiniz yemeklere göre koyacağınız su seviyesini göseren bu çizgilere sağdık kalın.Asla minimum cizgisinin altında su ile pişirmeyin.Max.çizgisinden fazla da koymayın.
pişirme buharla olduğundan yüksek basınçla yemekleri cinslerine 7-8 dak da da pişiriyor,dipfirizden çıkmış gıdalarıda çözüp pişirebilen bir teknolji ürünü kullanıyorsunuz.
Düdklü tencerede dikkat etmeniz gereken olay...
Pişirmeden sonra,ASLA KAPAĞINI AÇMAYIN.
ALETİ DOĞRUCA EVİYEYE KOYUN,MUSLUĞU AÇIN ÜSTÜNE BOL BOL SU AKITIN.
Ta ki basıncı kaçıp alet soğuyuncaya kadar.O zaman TISSSS .. diye bir rahatlama sesi çıkaracaktır.Çoğu bu tip tencerelerin kollarında buhar kaçırma düğmeleride bulunur.Ondan varsa ona da basın.Artık buhar çıkmıyorsa kapağı gönül rahatlığı ile açabilirsiniz.
Bu konuda çok rahat olun.Ve korkmayın,çekinmeyin.Kolay gelsin der müjdeli haberinizi beklerim.Saygılarımla

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön