View Single Post
Eski 25-05-2012, 13:54   #1
suplilumas
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-06-2011
Şehir: Yurt dışı
Mesajlar: 282
Bambu filizi pişirme

Bambu pişirmek için gerekli olan tek malzeme aslında pirinç kabuğu tozu. Bunu burada bulmak çok kolay Türkiyede nasıl bulursunuz bilmem. Pirinçler kabuğundan ayrılıp beyazlatılıyor bu çıkan toz bambunun acılığını alıyor. Bu arada toplama konusunda yazmayı unuttum. Bambu filizi sökülür sökülmez çiğ yenebiliyor tatlı. Bekleyince mayhoş bir tad alıyor. İşte bu mayhoşluğu almak ve tatlandırmak için pirinç kabuğu tozu ile kaynatıyorlar.

Bambumuzu kaynatmadan önce filiz ucunu resimdeki gibi açıyla kesiyoruz. Sonra yine resimde görüldüğü gibi bıçakla kabukları piştikten sonra kolay ayrılsın ve kolayca pişsin diye aynı şekilde açıyla yarıyoruz. Tamamen kesmemeye dikkat edin.

Kesip hazırladığımız filizi suya koyup pirinç tozunu ve biraz da acı biber atıp kaynamaya bırakıyoruz. Haşlandığından emin olmak için etli kısmına çatal ya da başka bir malzeme batırıyoruz. Kolayca saplanıyorsa hazır demektir.

Haşlanmış bambuları daha önce yardığımız yerden tutup ayırınca kabukları kolayca soyuluyor ve bize beyaz filizin yene bilir kısmı kalıyor. Afiyet olsun.

Nasıl toplanır buradan öğrenebilirsiniz
Sebzelik bambu filizi hasadı

Eklenen Resimler
     
suplilumas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön