View Single Post
Eski 24-05-2012, 22:56   #13
kaknus
Ağaç Dostu
 
kaknus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2012
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 242
Isırgan(bizim burda "sırgan" diyoruz), yöresel olarak en sevdiğimiz yemeklerden.Baharda çıkmaya başlayınca çokça pişirilir.Yaylaya çıkıldığında hemen sırgan topşanıp pişirilir.Yaz aylarında kurutulup kışın hazır çorba gibi tüketilir.
Pişirme şekli şöyle:
Isırganın uç kısımları toplanıp ayıklanır,yıkanır.Su eklenip yumuşayana kadar pişirilir.Yumuşayınca blendırdan geçirilir-eskiden sadece sırgan ezmek için kullanılan tahta kepçeler vardı-,üzerine mısır unu eklenip bir süre pişirilir.Sarımsak ve uz ilave edilip biraz kaynatıldıktan sonra servise hazırdır.Yerken sıcak mısır ekmeği ve soğan yanında iyi gider.
Eğer bu yemekten ertesi güne kalan olursa soğuk halde üzerine kaymak koyup kahvaltıda yiyebilirsiniz.O da güzel olur.

kaknus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön