View Single Post
Eski 24-05-2012, 08:08   #4
ertu
Ağaçsever
 
ertu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 69
[/QUOTE][/QUOTE]sayın hassoman, ben de birkaç sene önce tesadüfen ceviz reçeli tatmış ve aynı heyecanla aynı reçeli yapmak için kolları sıvamıştım ve tabi internetten reçelin tarifini alarak, tarifte kireç kaymağı dedikleri bildiğimiz sönmemiş kireci suda dinlendirip üstte kalan suyunu ayrı bir kaba aktararak cevizleri o suda bir iki gün dinlendirdikten sonra gerisini normal reçel yapar gibi yapmıştım güzel de olmuştu. Şimdi bu kireçli su meyvenin meyve şekeri kıvamında katı ve rengininde canlı olmasına yarıyormuş, zira bende de öyle olmuştu.Bazı diğer meyve reçeli tariflerine baktığımda da kireç kaymağının kullanıldığını gördüm, örneğin; ham incir,karpuz kabuğu,patlıcan ve portakal kabuğu gibi, yani portakal kabuğunda kullanılan bir ürün diğer turunçgillerde de kullanılabilir belkide, denemekte yarar olabilir kanaatindeyim. Fakat sizin tarifiniz de anladığım kadarı ile meyve tadını daha bir ön plana çıkarmış güzel bir tarif,bugünlerde ham incir reçeli yaparken sizin tarifinizden de alıntılar yapacağım. saygılar...

ertu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön