View Single Post
Eski 23-05-2012, 10:15   #21
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
- Bitkilerin isimlerini görmek istiyorum.
Bu da balkon/bahçe başlıklarının çok önemli bir faydası. Durup dururken Oscularia deltoides diye bir başlığa "neymiş bu" diye çok az kişi girer. Ama şu fotoğrafı gördükten sonra "bu bitki neyin nesiymiş" diye araştırmamak imkansız. Dolayısıyla bence balkon/bahçe başlıkları zaman zaman forumun diğer başlıklarını da daha hareketlendirebiliyor.
Yaşa gilancım, ben unutmuşum bu konuyu yazmayı. Benim de bahçe, balkon-teras ve kaktüs başlık sahiplerinden beklediğim bir önemli konu bu. Görüp beğendiğim ve edinmek istediğim bir bitkinin adından araştırma yapınca, kendi balkonumda uygun koşulları sağlayabileceksem artık o bitkinin peşine düşüyor, yok koşullarıma uygun değilse bu isteğimden vaz geçiyorum. Bu artık çok önemli, çünkü onun bahçesinde, bunun balkonunda görüp beğenerek edindiğimiz dünya kadar bitkilerimiz uygun koşullar sağlanmadığı için telef olmuştur. Her alınan bitkinin adı kuşkusuz bilinmeyebilir ama kendi başlıklarımızda veya bu bitkinin adı ne başlığında sorulduğunda bilen biri mutlaka yanıtlıyor.

Bir diğer yazmayı unuttuğum konu, bahçe,balkon-teras ve kaktüs başlıklarını açmak sorumluluk istiyor. Sırf adım olsun diye heveslenilip başlık açılmasının karşısındayım. Kendine güvenen, yıllarca başlığına sahip çıkabilecekler açsınlar lütfen. İki sayfa birşeyler yazılmış, 5-10 çiçek gösterilmiş, sonra sahibi ya çekip gitmiş, ya da devamı gelmemiş başlıkların bir süre sonra silinmesi gerektiğini düşünüyorum. Yıllardır başlıklarına sahip çıkmış arkadaşlarımız örnek alınmalı. Yeni üyelerin bahçe-balkon-teras ve sukulent başlığı açmasının kuralları olması gerekliliğine ben de katılıyorum. Bu konuda mesaj sayısının yanısıra foruma katkısının da önemli olduğunu düşünüyorum.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Katılım oldukça konu daha da toparlanacaktır düşüncesindeyim.

nevsune Çevrimdışı   Başa Dön