View Single Post
Eski 22-05-2012, 20:49   #3
gilan
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Neler yapılabileceği konusu ise biraz aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık şeklinde...


- Bahçe/balkon başlığı açabilmek için mesaj sınırı konulsa:
Acaba kişilerin gereksiz bir sürü mesaj yazıp sayı doldurmalarına mı neden olur?

- Foruma belli bir süredir üye olma şartı konulsa:
Acaba 30 yıldır bahçesiyle uğraşan ama foruma yeni üye olmuş bir kişinin tecrübelerinden faydalanma şansını mı kaçırırız? İnsanların hevesi mi kaçar?



Acaba şöyle bir şey yapmak mümkün olur mu? Hani bir program kurarken bir sürü şartlar çıkar da karşımıza "Hepsini kabul ettim" kutucuğunu tıklarız ya; onları hiçbir zaman okumayız ama bunun daha okunur ve özet halini düşünün.
Mesala balkon sayfası açmaya tıklıyorsunuz, karşınıza ilk çıkan sayfada diyor ki "Bahçe/Balkon başlığı açıyorsunuz, ilk sayfaya şu şu bilgileri girmeniz lazım". Okuyup işaretleyip bir sonrakine geçiyoruz.
Bir sonraki sayfa: "Eklediğiniz fotoğrafların net olmasına özen gösterin ve her bitkinin mutlaka adını yazın."
Bir sonraki sayfa: "Bitkilerin bakımıyla ilgili bilgileri kendi başlığınızda değil, o bitkinin sayfasında yapın. Ya da ilgili mesajları toparlayıp bitkinin kendi başlığına da ekleyin."
gibi....

Tabii beklentilerimizi abartmadan, her biri en fazla 2-3 cümleden oluşan 4-5 sayfa halinde özetlemeliyiz. Maddeleri ayrı ayrı sayfalara koymamın nedeni böyle daha çok okunacağını düşünmem. Yoksa tek bir sayfada maddeleyip en alta tek bir onay butonu da konabilir.

Böyle bir şeyin uygulanabilirliği var mı?

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön