View Single Post
Eski 22-05-2012, 20:20   #2
gilan
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
İlk olarak bence Balkon ve Bahçe bölümleri forumumuz için vazgeçilmez. Diğer başlıklarda asla göremeyeceğimiz uygulamalar, fikirler görüyoruz ve bunun nedeni kişilerin diğer başlıklar yerine kendi başlıklarına eklemeleri de değil. Mesela şu bitkiyle bu bitki yanyana ne kadar yakışmış, şöyle bir raf sistemiyle neler yapılabiliyor... Bahçelerden değişik peyzaj uygulamaları, balkonlardan değişik düzenlemeler... Hepsinden başka kendimizi buraya ait hissetmemizde de çok büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.


İşin ters taraflarına gelirsek, henüz 2-3 mesajlı üyenin "bunlar da benim çiçeklerim" diyerek yorumsuz, isimsiz 3 saksı fotoğrafı koyması beni de rahatsız ediyor.



Benim bir balkon/bahçe başlığımdan beklentilerim:

- Kesinlikle genel görünüm fotoğrafları görmek istiyorum.
Çünkü bence bu başlıkları en büyük katkısı bu. Tek tek bitkileri o bitkinin kendi başlığında da görebiliriz zaten. Kişinin tarzı hiç mühim değil, sade de karmakarışık da çok güzel balkonlar gördüm. Ama genelinin neye benzediğini bence göstermek lazım. Sonuçta konu başlığı "benim bitkilerim" değil, "benim balkonum".

- Bitkilerin isimlerini görmek istiyorum.
Bu da balkon/bahçe başlıklarının çok önemli bir faydası. Durup dururken Oscularia deltoides diye bir başlığa "neymiş bu" diye çok az kişi girer. Ama şu fotoğrafı gördükten sonra "bu bitki neyin nesiymiş" diye araştırmamak imkansız. Dolayısıyla bence balkon/bahçe başlıkları zaman zaman forumun diğer başlıklarını da daha hareketlendirebiliyor.

- Balkon/Bahçe sahibinin yorumlarını, tecrübelerini; balkonun/bahçenin hikayesini görmek istiyorum.
Diğer türlü konu "Bakın bunlar da benim resimlerim, hadi alkışlayalım" gibi geliyor bana.

- Net fotoğraflar.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön