View Single Post
Eski 22-05-2012, 14:01   #13
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
[URL="http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27308.htm"]
Yöntemler neler olabilir üzerine burada devam edebilirsiniz...
Şimdi sıra geldi biraz da çuvaldıza Bari haksız ve yapıcı olmadığını düşündüğüm bir eleştiri bir işe yarasın.

Yöntemler konusundaki düşüncelerimi yukarda biraz olsun yazdım. Çok uzatmadan ne yapılabilir ile ilgili düşüncelerimi de yazayım.

İlk olarak heyecanımızı dizginlemekle işe başlamak iyi olacak sanırım. Önce forumu bir süre diğer konulardan izlemek, yazışmalara katılmak daha iyi olabilir. Önemli olan illaki kendimize ait bir başlık olması değil, bakanlara ne verebiliyorum düşüncesi olmalı bence. Sonra iki çiçek, bir saksı maydonoz, salatalık yerine şöyle görenlere "vay bee" dedirtecek duruma geldiğimizde kendimize ait bir başlık açmak daha iyi olur belki

Aldığımız bitkileri beğenmişiz ki almışız. Gözümüze güzel görünüyorlar elbette ama forumla paylaşmak amacındaysak daha güzel görüntüler de olabileceğini düşünüp biraz daha bekleyebiliriz. Bu arada aklımıza daha iyi fikirler gelebilir ve daha iyi durumlarını gösterebiliriz.

Artık genelde ya digital makineler ya da cep telefonları kullanıyoruz. Bunlarda film parası yok, tab ücreti yok. En iyi sonucu bulabilmek adına bitkimizin fotoğrafını istediğimiz sayıda, istediğimiz pozisyonda çekebiliriz. Bitkinin sağdan soldan, alttan üstten, yakından uzaktan halini gözümüze ve ekrana en iyi görünenini yakalayana dek devam etmememiz için bir neden yok. Ardından bize en güzel görünenini seçip foruma yükleriz Sayfa sahibi tatmin olur, bizlerin gözü bayram eder. Sanırım sayfalar da daha derli toplu olur

Bitkilerin nasıl düzenleneceği konusu benim haddimi aşar. Herkesin bir beğenisi var. Dilimize bile yerleşmiş "zevkler ve renkler tartışılmaz" diye. Kimisi sade sever, kimisi kaostan hoşlanır. İnsanlar değişkendir, bazen ruh durumları da belirler yaptıklarını. Bugün ondan hoşlanırız, yarın ötekinden.

Alıntı:
Konu ile alakasız mı yoksa alakalı mı siz karar verin. Gençliğimde de öyleydi, şimdi de kendimle ilgili seçimlerimde siyah beyaz ve koyu tonlar kullanırım. Renkli bir iki giysim vardır, onlar da kapalı tonlardır. Bu bir tarzdır, kendimi en iyi o renklerle ifade edebildiğimi düşünürüm. Bir gün tv de zapping yaparken bir roman programına denk geldim. Hayatımda bir arada görebileceğimi hayal bile edemediğim renk ve şekillerde giysiler gördüm. Renkler bar bar bağırıyor, fırfırlar, volanlar, her yere sokuşturulmuş rengarenk çiçekler. O ne cıvıltıydı, nasıl dolu dolu bir yaşamdı, birden içim ışıdı Nasıl özendim o canlılığa anlatamam. Kendi izlediğim her ne idiyse unutup kalmıştım o programda. Televizyonu kapatırken yüzümde bir gülümseme vardı. Birden hayatımda daha çok renk istediğime karar verdim ve öyle de yaptım. Gayet iyi oldu.
Sonuç olarak bitki düzenleme konusunda fikir yürütmek bana tamamen abes geliyor. Bırakın herkes kendi tarzına kendisi karar versin.

nevsune Çevrimdışı   Başa Dön