View Single Post
Eski 22-05-2012, 12:26   #3
Rana+miraç
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-01-2012
Şehir: sakarya
Mesajlar: 334
Merhaba... Görmeden bir hastalık teşhisi hakkında fikir yürütmek ne denli doğru bilmiyorum ama külleme hastalığı yapan mantar türü ascuslar ailesinden erysiples takımından mantar türleri. Bu türlerin insanda bir hastalık yaptığına dair bir bilgi bulamadım .
İnsanda normalde hastalık yapmadan ter bezleri girişlerinde yaşayan ancak ağır hastalık,bağışıklık sisteminin zayıflaması, aşırı sıcak , fazla terleme ya da stresli dönemlerde hastalık yapıcı hale dönen mantar tipi malassezia furfur,yaptığı hastalıkta pitriasis versicolor. Deride yuvarlak hafif renk değişikliği ,sütlü kahve rengi gibi yuvarlak bir ,bir buçuk cm. lezyonlar oluşturur. Sadece hafif kaşıntı yapar ve yayılıcıdır. İnsandan insana geçmez.Sert bir cisimle hafif lezyon kazınırsa kepekler oluşup etrafa dökülür.
İnsana topraktan geçen mantar türleri de vardır ama tarifler birbirine uymuyor keşke doktorunuzda hastalığın ya da etken mantarın latince adını öğrenebilseydiniz daha sağlıklı bilgiye ulaşabilirdik. Küllemenin böyle insanda hastalık yapıcı bir durumu varsa evlerinde çocuğu olan bir çok kişinin de dikkatli olmaları gerekir. Mantar türlerinin larvaları değil hif ve sporları olur. Sayın pelermin kullandığınız ilacın ismini de yazarsanız gerektiğinde kullanmak için not etmek isterim.
Acil şifalar


Düzenleyen Rana+miraç : 22-05-2012 saat 12:27 Neden: imla hatası
Rana+miraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön