View Single Post
Eski 21-05-2012, 18:35   #4
yamadorian
Ağaç Dostu
 
yamadorian's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-06-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 239
Sn.Bonsaisan, bu işe merak saldığım günden beri her yazdığınızı okurum hatta biraz önce bir üst başlıkta "bir bonsai nasıl olmalıdır" konusunda yzadıklarınızı da dikkatle okudum.Teorik bilginize çok güveniyorum ve teorik olarak sizden çok şey öğrendiğimi söylemeliyim.
Fakat artık şunu söylemeliyim ki, bu ülkede bu konuyla ilgili en eski meraklı olmanız ve bonsai ile ilgili platformlarda söz sahibi olmanız size bazı sorumluluklar yüklüyor.Bu forumda paylaştığınız çalışmalar, diğer ağaç dostları için refarans çalışmalar olmalı diye düşünüyorum.
Bu çalışmanızla ilgili kendi adıma o şunları söylenebilirirm;
Uygulama yaptığınız ardıcın gövdesi zaten müthiş bir gövdeye sahipken yani kendi doğal kıvrımına sahipken, ağacın gövdesini elinizden geldiği kadar düzeltmeye çalışmışsınız.
ağaca sonradan verdiğiniz şekilde zaten yüzlerce fidan bulunabilirdi.Ama böyle doğal bir kıvrıma sahip bu gövde kesinlikle değerlendirilmeliydi.
Son kareye baktığımda ise gördüğüm çalışma hakkında bu kadar bilgiye ve alt yapıya sahip birisinin çalışması olamaz diye düşünüyorum.Sorumluluğunuz var derken bunu kastetmiştim.Eskiden yani internet yokken insanlar zaten bilmedikleri bonsaiyi, bir ağaç türü sanıyordu.Ama artık bu işe biraz ilgi duyan birisi, internet başında 1 saat geçirerek bu konuyla ilgili yüzlerce hatta binlerce mükemmel çalışma görebiliyor hatta hala uzun uzun anlatılan "tabaktaki ağaç"mevzuularını 10 dakikada öğrenebiliyor.Bu da kıyaslama olanağı sunuyor bize.Yani sizin çalışmalırınız ülkemizdeki diğer çalışmalara ivme kazandırmalı.Mekan sorunuz olduğunu biliyorum ama sizin için çözülemiyecek bir sorun olmadığını düşünüyorum.
Bu çalışmanız, yeni başlayan birisinin ilk çalışmalarına benziyor.Ve benim her seferinde kafam karışıyor.
Şimdi şunu mu denemeliyim ben aslında; "Syn. Bonsaisan, yine mükemmel bir çalışmalayla bu işte ne kadar bilgili ve tecrübe sahibi olduğunuzu ispatladınız."
Bence artık siz de sıkılmış olmalısınız tebriklerden ve kutlamalardan.Böyle düşündüğüm için sadece çalışmanızla ilgili ne hissetiysem tüm samimiyetimle gerçek düşüncelerimi yazdım.

yamadorian Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön