View Single Post
Eski 21-05-2012, 03:33   #8
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Sn. agozce, haberdar ettiğiniz imza kampanyası için teşekkürler.

Bilinçli insanlar olarak elimiz kendi etrafımıza yetişebildiğince birşeyler yapmaya, harekete geçmeye çalışıyoruz. Bunlar küçük çaplı çözümler olmaktan öteye gitmeyen, yararlı ama kısıtlı çalışmalar oluyor.

Esas sorun yetkili mercilerin bu durumlara seyirci kalması, kulaklarını tıkamasıdır. Çerçevelenmiş, belirlenmiş yasal sınırlar içerisinde, bu canlıları, sokak hayvanlarını genel veya yerel olarak rehabilite ve koruma adına yapılan bir çalışma, bir duyarlılık ne yazık ki görememekteyiz.

Çoğu vatandaşımızın klişeleşen, kalıplaşmış, 'bunca aç, fakir, yardıma muhtaç insan varken, hayvanlara mı geldi sıra' sözünü duymaktan artık tiksiniyorum. Böyle bir toplum yapısı ile çevrili yaşadığım için kendimi her an tehdit ve tehlike altında hissediyorum ne yazık ki. Bilinç düzeyi bu seviyelerde yer almakta olan her türlü insan her gün, her an yanı başımızda ve başımıza her türlü felaketi getirebilecek potansiyelde, patlamaya hazır bomba gibi, serseri mayın gibi yaşamaktalar. Gerek hayvan, gerekse insana şiddet hiç ayırt etmeden söylüyorum, hergün basın organlarında aşırısıyla örneklenmiyor mu?

Şu hayvancıkların yaşam haklarını ellerinden almayı kendilerine hak gören, toplumda kendisine faydası olmadığı gibi, diğer fertlere ve canlılara da her türlü eziyeti, zulmü reva gören bu tipleri şiddetle kınıyorum.

Harekete geçmeyerek, görmezden gelerek, bu tür konulara yüz çeviren idareleri de, yaptıklarınız kadar yapmadıklarınız da unutulmayacaktır diyerek buradan eleştiriyorum.

Bir gün medeniyet çizgisinde yer alabildiğimizi görebilmek dileği ile...


Düzenleyen kelebek çalısı : 13-09-2012 saat 00:54 Neden: imla hatası
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön