View Single Post
Eski 18-04-2007, 23:36   #13
uyar11
Ağaç Dostu
 
uyar11's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2006
Şehir: Amsterdam
Mesajlar: 375
Hepinize ayri ayri tesekkurler,
Niyetim sizleri kiskandirmak degil, sadece bilgilendirmek. Ama kiskanmamak da elde degil, dogrusunu soylemek gerekirse ben bu duyguyu hergun yasiyorum.
Seramiz hakkinda biraz bilgi vereyim isterseniz;
Ben ve is arkadaslarim (10 kisi) uretim bolumunde calismaktayiz. Bu bolumde uc adet saksilama makinasi var, birincisi sadece 5,5 cm, ikincisi 6,5 cm ve 8,5 cm, ucuncusu de 10,5 cm ve 13 cm lik saksilar icin. birinci ve ikinci makinada ucer kisi, ucuncu makinada ise tek kisi calismakta, ayrica bir de ucuncu makina ile birlikte kombine calisan robotumuz var, bunun gorevi, daha onceden araliksiz bir sekilde dizilmis olan saksilari masadan alip yeni bir masaya araliklarla yerlestirmesi. Burada hersey robot tarafindan gerceklestiriliyor, biz sadece basinda gozlemci olarak kaliyoruz. Bu bolumde hersey son sistem ve full otomatik, masalar otomatik olarak saksi makinasina gelir ve doldugunda otomatik olarak seradaki yerine gider, bosalan masalar yine otomatik olarak yikamaya gider ve tekrar kullanilmak uzere istif edilir. Sadece bizim bolumumuzde 34 sira ve her sirada 44 masa var. Diger bolumlerle birlikte 3000 adet masamiz bulunmakta.
Benim buradaki gorevlerimin basinda bu sistemleri programlamak ve diger makinalarin ayar ve bakimlariyla birlikte herhangi bir problem **** ariza ciktiginda mumkun oldugu kadar hizli bir sekilde calismasina devam ettirmek, neyin nasil yapilacagini diger arkadaslara anlatmak.
ileriki gunlerde sizlere bu sistemlerin de fotolarini gonderirim insallah ve boylelikle daha cok bilgi sahibi olmus olurusunuz.
Simdilik hepinize saygi ve sevgiler,

uyar11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön