View Single Post
Eski 18-04-2007, 20:37   #9
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
EM'nin farkı!

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetecakal Mesajı Göster
Bu ürünü yakından takip etmye çalışıyorum. Bu ürünün güvenirliliği hakkında hala kafamda soru işaretleri var ve Mine Hanım'ın bu günkü mesajından sonra kafamda yine soru işaretleri uyandı. Öncelikle Mine Hanım, bu konuda en küçük bir olumlu mesajınız bizi bu ürünü güvenilir kılmaya yetecektir. Sanırım ki bu yüzden bu kadar şüpheci olduğunuzu zannediyorum ve sizin onayınız bizim güvenme aşamamızda bu forumda en büyük etken diyebilirim.


• Hayvan barınaklarında daha hijyen koşullar oluşturur ve rahatsız edici gazlar olmadığından hayvanların rahat nefes almalarını ve patojenlerden arınmış bir ortamda yaşamalarını sağlar. Mastitis vakalarını yok denecek düzeye indirir. Barınaklardaki ve hayvanlar üzerindeki kene ve pire sayısını yok denecek kadar azaltır.
(bu konunun 8. mesajında geçmektedir)

Benim sormak istediğim ise bu ürünün deneme aşamasında bize sorun çıkarıp çıkarmayacağıdır. Yukarıda alıntı yaptığım yerde bahsedilen mastitis Bursa' da yetiştirmekte olduğumuz Holstein ırkı sığırlarımızda bizim için çok önemli bir sorun haline geldi ve kuluçka süresinden kaynaklanan iki haftalık bir periyottan sonra bir defa hastalanan hayvanımızın devamlı olarak bu hastalığın tekrarlaması şeklinde devam eden bir sorun haline geldi. Açıkçası bu ürünü denemek istiyorum. Bu ürünü denememizin bir sorunu olr mu? Kümes14 sizden numune almak mümkün mü hala?

Bir diğer sorum ise bu üründen bahsedilirken fevkalade bir ürün olduğun yeni bir çok önemli bir buluş olduğundan...vs bahsediliyor. Benim öğrenim hayatım boyunca öğrendiğim doğada var olan mikroorganizmaların çok basit bir ifadeyle
doğadaki artıkları parçalayarak doğaya kazandırılması işleminde hayat döngüsünün önemli bir parçası olduklarıdır. Mikroorganizmalar özel besinlerle sadece istenilen mikroorganizma üreterek çoğaltmak mümkünüdr ve bu çok basir bir mikrobiyoloji konusudur. Bu özel olarak yani sadece istenilen mikroorganizma çoğaltımıyla belirli bir işlem dahilinde sadece o istenilen mikroorganizmanın o bölgede kullanımıyla bazı sonuçlar elde edilmektedir. Örneğin; organik tarımda bakteriyel bir hastalıla karşılaşıldığında bunu nasıl önlersiniz? Bunun cevabı normal bir üretimde antibiyotikli ilaçlarla tedavidir. Ancak organik tarımda ilaç kullanımı mümkün olmadığından ortama antibiyotik salğılayan aktinomisetler çoğaltılarak salınır. Bu mikroorganizmaların kullanıldığı ama çok önemli bir buluş özelliği taşımayan bir kullanılan yöntemdir. Bu bahsedilen EM 'nin biraz önceki örnekten farkı nedir?[/QUOTE]

Sayın Cetecakal

Sorunuz aslında hayvancılıkla ilgili ama yine de patojenlerin uzaklaştırılmasını içeriyor! O yüzden ve soruyu burada sorduğunuz için yanıtını da burada veriyorum. Umarım sitedekilerin canını sıkmayız! Aslında hayvancılık, tarım ve çevre birlikte algılanmalıdır. Bu etkinliklerin birlikte algılanmadığı ülkelerde büyük sorunlar yaşanmaktadır. Türkiye'de de bu 3 etkinlik ancak son zamanlarda birlikte algılanmaya başlamıştır. Bu yine de sevindirici bir gelişme. anlatmak istediğim şey şu: Hayvan barınaklarında hijyenliği sağlayan bir ürün aynı zamanda barınakta sinek oluşumunu ve hayvanlar üzerindeki kene ve pireleri en alt düzeye indirirken, diğer yandan hayvanları ve çevreyi rahatsız eden kötü kokulara neden olan Hidrojen sülfür ve Amonyak gibi gazların oluşuumunu önlüyor ve yine aynı zamanda çıkan atıkların çevreye zarar vermeden kısa sürede kompostlaşarak tarımda önemli bir girdi olarak kullanılmasını sağlıyor. Bu kompost bildiğiniz güneşte kurutularak yakılmış komposttan çok farklı ve çok daha faydalıdır. Belki bu konuyu da ilerde başka bir platformda ele alabiliriz. Ankara Çubuk'taki hayvancılar yaygın olarak EM kullanmaktadırlar. Ayrıca, Çubuk Kaymakamlığı EM kullanımının yaygınlaşmasını bir tamim yayınlayarak teşvik etmiştir. Bu tamimin bir kopyasını isterseniz size de gönderebilirim. EM kullanan çiftliklerde mastitis vakaları yok denecek kadar azalmıştır. Bu sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde gözlenmektedir. İsterseniz, bu konuda da size makale gönderebilirim. Ayrıca, et ve süt verimlerinde de artış olmuştur. Hayvanlar hiçbir antibiyotik veya hormona gerek kalmadan sağlıklı olarak yetiştirilebilmektedir. Şu anda da İzmir'de EM silaj adlı ürünle EM'li hayvan yemi üretmekteyiz.

İkinci sorunuza gelince, evet EM farklı bir üründür çünkü içinde bir mikroorganizma grubu yoktur 5 farklı mikroorganizma kültürü vardır. Bu kültürlerin de alt grupları vardır. Toplamda 82 çeşit mikroorganizma söz konusudur. Ben sihirli sözcüğünü kullanmak istemiyorum ama birçok bilim adamı dahi EM'ye "sihirli iksir" adını takmıştır. Bu mikroorganizmaların bazıları aerobik (havalı ortamda yaşayan) bazıları anaerobiktir (havasız ortamda yaşayan). EM'nin toplam etkisi içindeki mikroorganizmaların tek tek yararlı etkilerinden daha fazladır. Yani, bu mikroorganizmalar arasında bir sinerji, simbiyosis söz konusudur. Birbirlerini destekleyip birlikte varolmaktadırlar. Ayrıca, bugün Mine Hanım'a verdiğim yanıtta EM içindeki mikroorganizma gruplarının bitkiler için ne işlev gördüğünü belirtmiştim. Lütfen yukarıya bakınız. Şu ana kadar ne bir ilaç ne de bir organik ürün EM'nin bu sitenin bu bölümünde açıklanan görevlerin hiçbirini tek başına yapamamaktadır! Burada hayvancılık, tarım ve çevrede yaşanan sorunlara toplam bir çözümden söz ediyorum elbette!

Son olarak, EM'nin bulucusu ve dostum Prof Dr Teruo Higa'nın EM hakkında 2 kitap yazdığını ve bu kitapların adının "Earth Saving Revolution I and II" (Dünyayı Kurtaran Devrim I ve II) olduğunu Türkçe hariç birçok dile çevrildiğini belirtmeden geçemeyeceğim. Saygılarımla.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön