View Single Post
Eski 11-05-2012, 17:15   #69
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Engin Bey, eşinizin duyarlı davranışından çok mutlu olduğumu (olduğumuzu) söyleyerek başlayayım. O garibanın imdadına yetişmiş, kurtarıcı meleği olmuş

Yemek olarak süte bol miktarda su karıştırın mümkünse pastörize süt olmasın, pastörize süt verecekseniz yağsız olanı tercih edin. Üçte bir oranında süt, üçte iki oranında su ile sıvı bir içecek yapın, bu sıvının içine bir yumurta sarısı, bir tatlı kaşığı da bal, iyice karıştırın, bal erisin. Bu, yavru kediniz için hoş bir yemek olacaktır.

Bir ikinci alternatif, bebek bisküvilerini yukarda yazdığım oranlı süt-su karışımında ezin ve mama kıvamına getirin.

Yalnız hazır mama vermeyin, alışmasın. Ben kedime evde biz ne yiyorsak ona da uyanlardan veriyorum. Hazır mamaya alışan kedi, doğaya bırakıldığında sıkıntı yaşayabiliyor. Acil durumlar neyse de ben mamanın sağlıklı olduğuna da inanmıyorum. Binlerce yıldır kediler ne yiyorsa onları yedirmek en doğrusu. Aslında bu insanlar için de geçerli

Yavruyu balkonda bırakmayın, bu dönemde tüy dökmez çok da sevimli olurlar. Sürekli oyun isterler, uyurken ya da dinlenmek istediklerinde sizin kuytunuza, sıcaklığınıza sokulmak isterler. Velhasıl bir anne ararlar, bu dönemde onu balkonda bırakmak olmaz.

Hazır yemek, yatak konusunda endişeniz olmasın. Burada kedi besleyenler bilirler ki bir yetişkin kedi, her durumda başının çaresine bakabilir. Yeter ki insan faktörü olmasın. Siz onu büyüyene kadar bakıp besleyin eğer yuva bulamazsanız o zaman bunu konuşuruz.

Şimdilik gelişmelerden bizi haberdar ederseniz mutlu oluruz. Bu arada aşılarını ihmal etmeyin, ölümcül gençlik hastalığı, uyuz, kuduz, parazit ihtimallerine karşı bir veterinerle görüşüp aşı takvimi ayarlayın.

Kediniz dişi mi erkek mi bilmiyorum ama üreme dönemine girmeden önce mutlaka kısırlaştırın ki sonradan doğaya saldığınızda kendisi gibi talihsiz yavruları olmasın.


Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 12-05-2012 saat 07:01
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön