View Single Post
Eski 17-04-2007, 20:47   #40
ÇeteÇakal
Ağaç Dostu
 
ÇeteÇakal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 305
Mastitis

Bu ürünü yakından takip etmye çalışıyorum. Bu ürünün güvenirliliği hakkında hala kafamda soru işaretleri var ve Mine Hanım'ın bu günkü mesajından sonra kafamda yine soru işaretleri uyandı. Öncelikle Mine Hanım, bu konuda en küçük bir olumlu mesajınız bizi bu ürünü güvenilir kılmaya yetecektir. Sanırım ki bu yüzden bu kadar şüpheci olduğunuzu zannediyorum ve sizin onayınız bizim güvenme aşamamızda bu forumda en büyük etken diyebilirim.


• Hayvan barınaklarında daha hijyen koşullar oluşturur ve rahatsız edici gazlar olmadığından hayvanların rahat nefes almalarını ve patojenlerden arınmış bir ortamda yaşamalarını sağlar. Mastitis vakalarını yok denecek düzeye indirir. Barınaklardaki ve hayvanlar üzerindeki kene ve pire sayısını yok denecek kadar azaltır. [/quote](bu konunun 8. mesajında geçmektedir)

Benim sormak istediğim ise bu ürünün deneme aşamasında bize sorun çıkarıp çıkarmayacağıdır. Yukarıda alıntı yaptığım yerde bahsedilen mastitis Bursa' da yetiştirmekte olduğumuz Holstein ırkı sığırlarımızda bizim için çok önemli bir sorun haline geldi ve kuluçka süresinden kaynaklanan iki haftalık bir periyottan sonra bir defa hastalanan hayvanımızın devamlı olarak bu hastalığın tekrarlaması şeklinde devam eden bir sorun haline geldi. Açıkçası bu ürünü denemek istiyorum. Bu ürünü denememizin bir sorunu olr mu? Kümes14 sizden numune almak mümkün mü hala?

Bir diğer sorum ise bu üründen bahsedilirken fevkalade bir ürün olduğun yeni bir çok önemli bir buluş olduğundan...vs bahsediliyor.

Benim öğrenim hayatım boyunca öğrendiğim doğada var olan mikroorganizmaların çok basit bir ifadeyle doğadaki artıkları parçalayarak doğaya kazandırılması işleminde hayat döngüsünün önemli bir parçası olduklarıdır. Mikroorganizmalar özel besinlerle sadece istenilen mikroorganizma üreterek çoğaltmak mümkündür ve bu çok basit bir mikrobiyoloji konusudur. Bu özel olarak yani sadece istenilen mikroorganizma çoğaltımıyla belirli bir işlem dahilinde sadece o istenilen mikroorganizmanın o bölgede kullanımıyla bazı sonuçlar elde edilmektedir.

Örneğin; organik tarımda bakteriyel bir hastalıla karşılaşıldığında bunu nasıl önlersiniz?

Bunun cevabı normal bir üretimde antibiyotikli ilaçlarla tedavidir. Ancak organik tarımda ilaç kullanımı mümkün olmadığından ortama antibiyotik salğılayan aktinomisetler çoğaltılarak salınır. Bu mikroorganizmaların kullanıldığı ama çok önemli bir buluş özelliği taşımayan bir kullanılan yöntemdir.

Bu bahsedilen EM 'nin biraz önceki örnekten farkı nedir?

ÇeteÇakal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön