View Single Post
Eski 07-05-2012, 15:04   #22
çisem
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-10-2011
Şehir: Aydın
Mesajlar: 158
Sayın seromania;
kedinizin yaptığı o hareket kediden kediye değişen, kimi karnı tokken yemeğin etrafını "hayır yemiyeceğim" amaçlı üstünü örtme hareketi olarak mamanın etrafını kazır gibi örter, kimi yemeğini yedikten sonra bu hareketi yapar, kimi ise mamadan gelen kokunun kokmasını "sözde" önlemek için bunu yapar.

Bu dürtü kedilerde çiş-kaka sonrası da yapılır.
Kediler köpeklere göre çok temiz hayvanlardır.
Köpekler mamalarını yer, doyunca gider, kediler ise yemeden ya da yedikten sonra mamanını üstünü örterler. Köpekler her yere kaka-çiş bırakırlar ve arkalarını dönüp giderler. Köpekler yemek yedikleri yerin hemen yanına bile tuvaletlerini yapabilirler.
Kediler köpeklere göre çok seçici ve temizdirler.
Önce yapacakları yeri ararlar, etrafını derince kazarlar, işlerini bitirince de kazdıkları o toprakla tamamen örterler.

Benim evde tek erkek kedim var ama ulaşabildiğim sokak hayvanlarından kedi ve köpek konusunda artık sayamadığım nüfuslarının ve yılların da tecrübesiyle, size kedinizin kendine özgü içgüdüsel bir davranışı olarak düşünün derim. Takip edin yemekten sonra da tabağını kapatacaktır. Henüz yavruysa daha sonra bunu mutlaka yapacaktır.

Ben sokak hayvanlarına yaş ya da kuru mama verdiğimde doyan kedileri yeri kazmaya başladıysa onu oradan uzaklaştırıyorum. Hala doymamış olanlar için mama başında yer kaplamasın diye. Aynı anda en az 30 kedinin yemek yediğini düşünün "bu hareket" mamayı ne kadar çok bölerek te verseniz yemekte olan kedileri rahatsız ediyor. Yeri kazıdıkları gördüğümde anlıyorum ki doyuyorlar.

Mesela; ev kedim tuvaletini yapmadan ve yaptıktan sonra da bu hareketi yapar. Çiş ve kakasını klozete yapar ve beni öncesi ve sonrası sifonu çekmem için çağırıp bekler. Bir ara porselen rezervuarı plastik üstten basmalıya çevirmiştim. Sırf temiz de olsa bizi yerimizden kaldırıp sifon çektirmesin diye. Ama suyu çok seven bir hayvan olduğundan sürekli iki patisiyle o mavi kolay basılan düğmeye basa basa su faturamı 5 aylık faturaya çevirmişti. Şimdi ki rezervuar üstten elle tutulup çekilen oldu mecburen. Her seferinde de klozetin üzerinde yine de "üstünü örtme-kazıma" hareketini de yapar.

Yemek yedikten ve su içtikten sonra da kaplarının etrafını tarif ettiğiniz bu hareketle kapatır, sonra kenara çekilip yalanır, temizlenir.

Kedinizi küçükken istediğiniz gibi eğitebilirsiniz, çok akıllı hayvanlardır.

çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön