View Single Post
Eski 05-05-2012, 13:18   #22
beryun
Ağaçsever
 
beryun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 65
Her ne kadar çorba diye anılsa da bizim için ana yemek muamelesi görür.
Kemikli et(veya kavurma), soğan,dondurucuya girmiş çıkmış(bir gece) veya don yemiş lahanalar(soğuk katlama lezzetini arttırır), bir -iki avuç bulgur,acı biber salçası,haşlanmış barbunya su ilavesiyle düdüklü tencerede pişirilir.Böylece sebze yemeği gibi yenebilir.
Dövme yapılacaksa, mısır yarması ilave edilerek kutali(gerçekten el blenderi) ile parçalanır, biraz daha pişirilir.Üzerine tereyağı pulbiber de gezdiriliyor..
İçyağı 1 -2 fındık iriliğinde olması yeterli ,fazla konmasına gerek yok.Ancak bana göre konmazsa da herhangi bir yeşil sebze yemeğinden farkı yok.Yanına da mısır ekmegi ve yoğurt ile servis edilir..afiyet olsun..

İçyağı yerine ghee(sadeyağ) ile de yapabiliyorum..o da çok iyi sonuç veriyor..


Düzenleyen beryun : 05-05-2012 saat 13:21 Neden: ekleme
beryun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön