View Single Post
Eski 02-05-2012, 20:42   #365
merlict
Ağaç Dostu
 
merlict's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 508
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeynep özkaynak Mesajı Göster
Şimdi kendimi parklara,yollara atıyorum Mehmet bey ) artık cümleme "son bi soru" şeklinde başlamamayı da öğrendim bu arada Öğrenmem gereken o kadar çok şey var ki...
Çok sevindim bu gübre işine üstelik pratik de bi yöntem sağolun. Peki siz ne sıklıkta uyguluyorsunuz pirinç suyunu bende denemek istiyorum kökler üzerinde bu kadar etkili ise neden denemiyim ki? Yani 1 güvercin gübresi sonraki sulamada pirinç suyu bi sonra sade su şeklinde mi uyguluyorsunuz? Saçmamı olacak bilmiyorum ama sormadan edemeyeceğim, mesela bir yemeklik pirinçi yıkadığımız su miktarı ne kadar olmalı yoğunluk anlamında yani 1 litrye sumu elde edilmeli mesela daha mı seyrek olmalı?


Ben "son bi soru" cümlesini hayatım boyunca kullanmamaya gayret gösteriyorum, çünkü öğrenmenin yaşı yok.Bunun yanında sizdeki heyecanı görünce inanın ilk zamanlardaki kendimi gözümün önüne getiriyorum, işte o zaman sizi çok iyi anlayabiliyorum.Aklınıza bile gelmiyor sorunlar, dertler, vs.ler sadece topraktan fışkıran incecik dalın, yaprağın telaşına kapılıp zevk duyuyorsunuz.Bunca yıl sonra bile her sabah erkenden kalkıp fidelerin son durumunu kayıt ediyorum, ne kadar büyüme göstermişler, yaprak gelişimleri nasıl, topraktaki değişiklikler nasıl, sulama sonrası değişiklikler, vs. bunlar uzayıp gidiyor.Hanımda "yaa allah aşkına hergün neresine bakıyon bu minicik fidelerin... " demesini bekliyorum başlarından ayrılmak için.Onlar benim ailemdeki diğer parçalar.Bazen saksılarından çıkartıp toprağa geçirirken üzüntü bile duyuyorum, ayrılmak zor geliyor, sanki bi daha göremiyecekmişim gibi.Sabah kalktığımda bana gülmeyeceklermiş gibi.Ama yıllar geçtikçe yanlarından geçerken gördüğüm ağaçlar ise biraz dindiriyor hislerimi, gururlandırıyorlar beni.

Sizin son sorularınıza gelince
- Pirinç suyunu hergün verin anlamında bişey söyleyemem, zaten böyle bir durumda bitkileri kısa sürede öldürürsünüz.Örneğin evde 2 adet 10 lt.lik pet ayarlayın.Biri içine topladığınız gübreleri doldurup üzerine su ilave edin, çalkalayın ve bi kenarda bekletin.Ağzını kapatmayı unutmayın, kokusu kötü olur bu sıvınız beklesin.Aynı şekilde ayıracağınız diğer boş şişe içine her yıkadığınız pirinç suyunu biriktirin.Ben hanımın ilk pirinci yıkadığı kaptaki suyu eliyle karıştırdıktan sonra dökeceği sırada bana vermesini söylüyorum, özel bir işlem yok yani.Bu suları da diğer şişede biriktiriyorum.Bunlar kapalı ve güneş görmeyen yerde bekliyorlar.Normal olarak bitkilerimi sulamasını yapıyorum, ayda bir pirinç durulama suyunu, diğer ayda ise gübreli suyu veriyorum.Diğer işlemlerim rutin işlemler.Burada eklemek istediğim şey aman sakınan göze çöp batarmış sözünü unutmayın.Çok üzerine düşeceğim derken eldeki bulgurdan olmayın, müthiş kırıcı olur, unutmayın.

Mehmet

merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön